avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru numere rosii expirate

Buna ziua. In data de 29 noiembrie 2013 mi-a fost retinut permisul de conducere pt conducerea unei masini avand numere rosii de RO expirate. A fost intocmita toata procedura, tot tacamul, etc....Din noiembrie 2013 pana in prezent am beneficiat de prelungire dovada de conducere. Ieri am fost la parchet sa-mi iau prelungire de dovada si ofiterul de servici de la parchet mi-a spus ca dosarul meu este solutionat de pe 5 martie 2014, in consecinta nu mai am dreptul la prelungire, mi-a spus sa astept acasa solutinarea cazului sau rezolutia, nu mai stiu cum s-a pronuntat. Astazi suntem in 25 martie. Intrebarea mea este cat timp dureaza primirea solutionarii acasa din momentul in care s-a solutionat cazul ? Unde m-as putea interesa sa vad care e rezultatul dosarului ? Dupa solutionare unde se afla dosarul meu ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabi oancea , utilizator 13:53, 30 Noiembrie 2019
Mergeti la registratura Parchetului sa aflati solutia.
Va multumesc mult pt. raspunsul promt. Astazi a ajuns plicul de la parchet cu hotararea pt cazul meu cu numere expirate. Am deschis plicul si am gasit 2 foi. Pe una din ele scrie ordonanta renuntare la urmarire penala cu constatare si dispunere iar pe cea de-a doua scrie referat cu propunere de renuntare la urmarirea penala, constatare si propunere. La propunere scrie:
" Renuntarea la urmarire penala in cauza avand ca obiect infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fapta prev. si ped. de art. 334 al. 1 din C.penal, intrucat nu exista interes public in urmarirea penala.

DATE SUPLIMENTARE
-stabilesc cheltuieli judiciare in valoare de 35 lei. "

ok. acum am alte intrebari daca sunteti amabil sa-mi raspundeti....

Eu sunt scos de sub urmarire penala, s-a terminat tot tam-tamul, si doar atat trebuie sa platesc, 35 lei cheltuieli judiciare, fara amenda ? mentionez ca nu scrie nicaieri de amenda pe foile ce le-am primit.

Daca nu scrie nimic de permisul de conducere inseamna ca nu va fi suspendat pe nicio perioada ?

Dupa ce platesc 35 lei cheltuielei judiciare, trebuie sa iau chitanta si foile ce le-am primit acasa, sa merg la politie, si-mi pot ridica permisul de conducere ?
Da, asa trebuie sa faceti.
buna seara (desi e noapte), imi cer scuze daca nu postez la o ora potrivita insa sunt intro situatie foarte complicata si sunt disperat deoarece in 2 saptamani trebuia sa plec sa ma angajez ca sofer, asa ca daca poate sa ma ajute cineva cu orice informatie as fi foarte recunoscator.
La fel ca si persoana care a postat mai inainte mi.a fost luat permisul pentru ca imi expirase autorizatia pt numerele rosii (care apropo eu stiam ca e de 30 de zile, nu de 26 ca a mea) noaptea iar eu am fost oprit a2a zi in jurul orei 14.
Am dat o declaratie, nu mi-a fost intocmit proces verbal si am primit dovada cu drept de circulatie pe care am prelungit-o din decembrie 2013 pana acum cand am primit sentinta de la parchet.
La fel ca si cel de mai sus am primit aceleasi dispozitii...numai ca, cheltuielile judiciare au fost mult mai mari, mai exact 300 de lei ceia ce mi-se pare enorm de mult, fata de 35 de lei...dar na, poate fiecare stabileste sumele astea in functie de necesitatile personale.
In fine, am platit astazi asa zisele cheltuieli judiciare si am mers la grefa parchetului cu , copie de pe chitanta si apoi am mers la politie cu speranta ca macar o sa imi recuperez permisul, insa am aflat cu stupoare ca 3 luni de cand expira dovada de circulatie am permisul suspendat iar daca nu dau acel examen o sa se prelungeasca suspendarea cu inca o luna.
Mi-au mai zis ca nu beneficiez de reducere la o luna pentru ca in ultimi ani mi-a mai fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate.

Intrebarile mele ar fi:
1 Ar fi trebuit sa contest acea hotarare intrucat cheltuielile judiciare sunt prea mari si daca da acum ca l.eam platit mai pot face ceva?
2 Daca am fost scos de sub urmarire penala si nu am primit amenda e drept sa imi mai fie suspendat permisul? Pentru ca eu unul nu vad pe ce temei il retin daca in hotarare nu se specifica nimic de el si nu s-a inceput urmarirea penala.

Multumiri anticipate, sanatate multa tuturor si sper ca am explicat destul de concis.
Te salut,poti sa ma suni te rog frumos sa-mi dai unele sfaturi trec printr-o situatie similara cu permisul :((((,,,nu stiu daca mai intru aici de accea iti cer sa ma suni,,,0729 388 767,,multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat numere rosii provizorii expirate stefanromeo stefanromeo Buna ziua , ma numesc stefan romeo catalin , si in data de 27.12.2016 a fost retinut permisu de conducere pentru numere rosii expirate RO , eu astept in ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)
Prins cu numere expirate Ssj4 Ssj4 Buna seara , am mare nevoie de un raspuns cat mai concret ... Deci , in luna octombrie anul trecut , am fost prins cu numere rosii expirate de cateva ore ... (vezi toată discuția)