avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separare - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separare - divort

Buna ziua,

Doresc sa ma separ de sotul meu. Cauzele sunt multiple: violenta fizica si verbala, lipsa de comunicare( inchide orice cale de dialog), alcolul si jocurile de noroc, lipsa de respect(reciproc), etc.
Avem un copil minor in varsta de 16 ani.
Sunt decisa sa fac acest pas de foarte mult timp insa imi este frica din cauza reactiei care o va avea. Nu se asteapta sa fac acest demers.
Am pus in tema prietenii, parintii mei, rudele lui, am anuntat si la locul de munca si inclusiv copilul stie. Urmeaza sa ma mut cu mama.
Nu stiu cum sa-i spun, imi este frica. M-am gandit ca sa ma mut pur si simplu si sa il anunt telefonic, dar tot o sa trebuiasca sa ne intalnim intr-un final. Primul pas este foarte greu de facut pt ca nu este o persoana rationala. Imi este frica pt. siguranta mea( stiu ca o sa ma urmareasca). Trebuie sa fac sesizare la politie doar in momentul in care ma ataca, dar sa nu fie prea tarziu. Nu stiu ce trebuie facut pe cale legala si nu numai..
Cum ar trebuii sa procedez?
Mentionez ca nu imi permit din pacate un avocat, din cauze lesne de inteles.

Va multumesc anticipat, pentru sfaturi

Cel mai recent răspuns: vrm , utilizator 14:58, 25 Martie 2014
Puteti sa va mutati pur si simplu si formulati actiune de divort . Trebuie sa apelati la un avocat pentru ca nu veti putea sa va aparati singura daca se opune divortului.
Mulumesc frumos, pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului + copil minor Alexbuc84 Alexbuc84 Buna. Am o prietena care sta la tara si vrea sa divorteze de barbat din cauza ca nu se mai inteleg. In trecut inainte sa fie casatoriti, ea s-a mai despartit ... (vezi toată discuția)
Pot pierde custodia copilului daca nu am servici? 1900 1900 Sunt împreună cu sotul meu de 4 ani de 1 an casatoriti si avem un baietel de 1 an si 6 luni de cand am ramas gravida ne certam mereu nu mai merge nimic bine ... (vezi toată discuția)
Se poate cladi un proces solid pe urmatoarele considerente...? daniel_gl_84 daniel_gl_84 buna ziua, probabil subiectul pe care-l propun e putin deplasat insa in agonia mea mi-a venit aceasta idee pe care eu o consider oarecum solida...dar nu stiu ... (vezi toată discuția)