avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu de odihna

Buna.A-si dori sa va intreb daca am dreptul sa imi iau 6 zile de concediu de odihna din anul 2014.Tin sa mentionez ca luna lui ianuarie am fost in medical apoi februarie am lucrat-o,o saptamana din martie am lucrat apoi am intrat in medical si ar mai fii 6 zile de pe martie si pe acestea am optat pt concediu de odihna.Vreau sa mai mentionez ca sunt gravida de aceea am atatea medicale si la 1 aprilie imi expira contractul...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 25 Martie 2014
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a putea beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului de odihna daniela-claudia daniela-claudia Unui salariat care a avut concediu medical i se vor diminua zilele de concediu de odihna in functie de numarul de zile de concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna cantorcorina cantorcorina Conform legislatiei noastre,concediul de odihna se acorda in functie de timpul efectiv lucrat. Avem un angajat ,care din august 2012 si pana la data de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? atviorica atviorica imi spuneti va rog daca concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? multumesc (vezi toată discuția)