avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de prescriptie a dreptului material ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de prescriptie a dreptului material la actiune?

Buna ziua! As dori sa aflu daca exista termen de prescriptie pentru clauzele abuzive cu nulitate absoluta dintr-un contract de credit si care sunt etapele derularii unui proces in cazul in care ar exista unul .Mai exact am un contract incheiat cu o anumita banca din iunie 2006>Am discutat cu un avocat si acesta mi-a spus ca as putea da banca in judecata pentru recuperarea comisionului de risc si cel de administrare,dar nu pentru toata perioada de creditare ci doar pentru ultimii 3 ani,restul sumei incasate pe o perioada de 5 ani prescriindu-se.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece nu stiu daca se merita cu adevarat cheltuiala,desi nu stiu suma necesara pe care ar trebui sa o suport,deoarece sunt bugatar,iar suma acestui comision pe care l-am platit in toti acesti ani, s-ar ridica undeva la 6000 lei pe toata perioada derularii creditului,respectiv 8 ani ! Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
neluvot2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Banci - recuperare comision de risc doar_eumike doar_eumike comision de risc buna, am un contract din 2006 care contine fraza : comisionul de risc= comsion platibil in primele 12 luni ale creditului\\\\\\"....dupa ... (vezi toată discuția)
Proces clauze abuzive jumugacostel jumugacostel ma intereseaza daca i se mai poate intenta bancii un proces privind clauze abuzive, daca contractul de credit a fost incheiat in luna august 2008? multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita / obligatia de a face valah valah buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care: - se constata nulitatea absoluta a clauzelor privind comisionul de risc... si ... (vezi toată discuția)