avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de novatie pentru credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de novatie pentru credit cu ipoteca

Am divortat de sotia mea in luna februarie 2014 la notar, impreuna am achizitionat in anul 2008 un apartament prin credit ipotecar pe 30 ani din care am platit 6 ani. Am convenit ca dupa divort sotia sa ramana in apartament si sa plateasca ratele in continuare impreuna cu copilul in varsta de 6 ani. Am mers la banca pentru un contract de novatie eu fiind titularul creditului iar ea codebitor, am depus documentatia (eu pentru a iesi din credit iar ea a venit cu 2 codebitori pentru a prelua creditul), iar dupa 30 zile am primit raspuns negativ (verbal - nu am primit nici un document oficial, banca nu are obligatie sa-mi transmita oficial - mi se pare ciudat). Ce pot face in situatia asta? Daca merg la notar sa fac partaj (bineinteles cu acordul bancii) banuiesc ca se imparte obligatia de plata a ratei lunare (creditului) 50/50, dar eu vreau sa parasesc locuinta, nu imi permit sa acopar rata din salariu, iar sotia doreste sa ramana in casa si sa plateasca rata avand un venit mai mare, dar nu a fost acceptat contractul de novatie de catre banca!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:02, 25 Martie 2014
Nicio modificare a contractului iniţial nu poate fi impusă băncii. Va trebui să negociaţi cu banca fiecare virgulă pe care doriţi să o înlăturaţi din contract.

Nici obligaţia de a împărţi creanţa în două nu poate fi impusă, nici măcar în instanţă. Contractul încheiat este unul civil (de natură comercială), iar instanţa de judecată nu are căderea de a dispune nici cu privire la novaţie, nici cu privire la solidaritatea debitorilor sau la indivizibilitatea creanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)