avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA probleme cu codul CAEN
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA probleme cu codul CAEN

Buna ziua.Am sa va expun problema mea si sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta
In urma cu patru ani am avut deschis un PFA cu codul 6201-activitati de executare a softului la comanda si am lucrat cu norma de venit.Am avut suspendata firma pe o perioada de 3 ani din cauze medicale .La reluarea activitatii am ramas pe acelasi cod si am ales aceasi incadrare adica cu norma de venit depunind toate actele necesare la anaf pina in data de 31 ian 2014.Am primit decizia de impunere pentru cas si cass pe trim 1 pe care am si achitato la norma de venit adica 9600 pe an.Neprimind decizia pentru impozit pina la ceasta data am intrebat la finante care e problema si mi s-a spus ca acest cod nu mai exista la norma de venit .Am verificat si se pare ca este asa dar intrebarea mea este ce pot face in acest caz care e solutia cea mai simpla pt a nu fi nevoit sa trec in sistem real si sa conduc contabilitate .
A doua intrebare este daca din cauza problemelor de sanatate am un atestat cu handicap accentuat am vreo reducere la taxele ce se impun PFA-ului.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:45, 27 Martie 2014
Puteti sa infiintati un srl, neplatitor de tva, microintreprindere. in felul acesta veti fi impozitat cu 3% pe cifra de afaceri
Din moment ce nu mia exista in nomenclatorul de norme, nu mai aveti ce sa faceti. Deveniti PFA in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen : de la 6201 la 6202 lara2012 lara2012 Buna seara, Va cer sfatul intr-o problema cel putin dubioasa la prima vedere: PFA infiintat din 2006 pe CAEN 6201, norma de venit. Odata cu scoaterea ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)