avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere ingrijitori ai persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere ingrijitori ai persoanelor cu handicap

am un frate cu handicap gradul 1 cu tetrapareza spastica oligofrenie gradul 1 si eu sunt insotitorul lui din 2002 acum 8 luni am nascut si am optat pentru suplimentul de 500 de roni si m-am intors la munca adica la ai fi insotitor ,acum in luna martie am fost instiintati ca primaria renunta la insotitori prin hotarare de consiliu si am fost data in somaj , au acest drept sa ne dea afara daca el are dreptul la insotitor prin lege , nu au tinut cont de nimic si cum sa te duci sa cauti de munca cu un copil de 8 luni si cu fratele meu care nu poate face nimic ca e imobilizat la pat , ce as putea face in cazul asta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 26 Martie 2014
Hotararile de consiliu ale primariei nu sunt mai presus de lege. Consiliul local al primariei trebuie sa se supuna legii.
Nu scrie nicaieri in lege ca angajatorul nu poate decide concedierea unui salariat intr-o astfel de situatie.

Salariatul in cauza paote contesta decizia de concediere la instanta de judecata. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca salariatul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru persoana cu handicap bogdan1111 bogdan1111 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Eu am 26 de ani si sufar de tetrapareza spastica, boala pe care o am din nastere. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Însărcinată i s a restructurat postul si a fost disponibilizată Ani09 Ani09 M am intors mai devreme cu 5 lui din concediu de creșterea copilului la locul de munca, ulterior am aflat ca voi fi din nou mămică, cum a aflat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in speranta ca ne veti lamuri pe deplin, va supun ... Krysna Krysna Buna ziua! In speranta ca ne veti lamuri pe deplin, va supun atentiei urmatoarea situatie: - Sotia mea nascuta la data de 02.04.1967, este persoana ... (vezi toată discuția)