avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a co-debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a co-debitorului

Buna ziua,

Va contactez si eu in speranta ca ne poate ajuta si pe noi cineva cu cateva informatii.

Fratele meu a semnat la varsta de 22 de ani ca si co-debitor in favoarea unui "prieten de familie". Contractul e din 2008 pentru suma de 123 000 CHF. In momentul de fata constatam ca la acest credit nu s-a platit probabil nici o rata, iar suma de restituit bancii este de 200 000 CHF plus 16 000 lei cheltuieli de judecata, in conditiile in care banca nu a executat nici ipoteca pusa pentru acest credit si nici casa "clientului".

Ba mai mult, clientul bancii, a divortat se pare doar in acte si a cedat locuinta si copilul sotiei cu care, insa locuieste in continuare si nu apare nici ca fiind angajat pe undeva. Drept urmare singurul executat este fratele meu, care nu a beneficiat de imprumutul de la banca, dar care acum are poprire pe salariu.

Am vrea sa stim, daca si ce optiuni am avea sa rezolvam cat de cat situatia fratelui meu. Pe langa faptul ca nu i s-au explicat la banca conditiile contractului si nici macar termenul de co-debitor, acum el e singurul care suporta consecintele bunei credinte.

In plus as dori sa aflu ce specialitate trebuie sa aiba un avocat ca sa se ocupe de acest tip de conflict.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:58, 26 Martie 2014
Cred ca sunteti constient ca banca nu avea nici obligatia de a va deschide ochii si nici interesul.

Va trebui studiat contractul dar in mod aproape cert fratele dvs a renuntat la beneficiul de diiscutiune si de diviziune, ceea ce inseamna ca banca e libera sa urmareasca pe oricare dintre debitorii ei. Ceea ce poate face fratele care plateste pt altul este sa se intoarca impotriva acestuia pt care plateste si sa- l execute.

Ce nu inteleg eu este de ce banca nu a executat pana acum ipoteca.
de ce nu trebuia ca banca sa informeze corect?cat mai sta BNR ul fara sa penalizeze aceste abuzuri?DE ce pe etichetele produselor sunt trecute date de expirare componenti?Acolo e interesunl producatorului sau e legea care il obliga?DE ce contractele de investitii in actiuni fonduri specifica clar posibilitatea DE A PIERDE TOT si riscul la care te expui de ce la banci nu se practica asa ceva de ce nu se informeaza corect?O relatie cu banca se bazeaza pe incredere nu pe inselaciune de aia de 2 ani bancile romanesti abia mai supravietuiesc
de ce nu trebuia ca banca sa informeze corect?

Am ales doar o intrebare, restul nu fac obiectul discutiei.
Numai citind calitatea de co-debitor, ce inseamna asta ? Ca platesc impreuna. Mai departe, toate obligatiile si drepturile sunt in contract. De aia i s-a dat contractul , pe care trebuia sa il citeasca pana a-l semna. De prostit, l-a prostit prietenul, nu banca.
ma faceti sa rad doamna cand spuneti ca banca nu are nici o vina.GRESIT orice institutie financiara trebuie sa informeze asupra riscului.Dvs spuneti ca daca prietenu il ducea intr-un supermaket si lua de acolo produse stricate (expirate) prietenu era de vina ca l-a prostit si dus acolo nu comerciantul.E adevarat ca e si vina lui ca a semnat asa ceva
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
maris331, utilizator
Si eu care credeam ca nu fac oamenii nici sa zambeasca.. ma bucur ca v-am facut sa radeti.
Comparatia nu e tocmai buna, daca vreti sa fie o situatia similara.. produsul vandut in supermarket e in perioada de valabilitate, insa nu e treaba magazinului ca fratele e alergic la acel produs. A scris pe ambalaj ca produsul contine un alergen, mai departe e treaba fratelui sa citeascca si sa aleaga sa nu cumpere.
Fratele se poate indrepta in instanta impotriva prietenului, nu impotriva bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit un imobil ipotecat pentru un credit neplatit al unui coproprietar? gabyte00 gabyte00 Buna ziua, am o intrebare la un caz mai special. Eu si cu fratele meu detinem prin mostenire cate 3/16 din apartament, restul mama noastra. Eu am facut un ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Credit franci delia1211 delia1211 Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elevetieni in valoare de 46 000 chf din anul 2007. Cand am ridicat banii a fost cursul 1.845 ... (vezi toată discuția)