avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se poate majora valoarea masinilor, utilajelor?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se poate majora valoarea masinilor, utilajelor?

Bună, am o nelămurire. Societate a achiziţionat un utilaj cu 4000 lei, după care a mai luat piese de schmb pentru utilajul respectiv. ªeful mi-a spus că să nu trec pe cheltuieli piesele respective, ci să măresc valoare utilajului cu suma respectivă. Se poate face aşa ceva?cineva mă poate ajuta
Cel mai recent răspuns: G.V. , utilizator 09:53, 27 Martie 2014
Buna ziua,

Daca piesele achizitionate imbunantatesc parametrii tehnici initiali ai utilajului, atunci se considera ca si investitie valoarea acestor achizitii si se mareste valoare mijlocului fix.

Numai bine,
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie piesa utilaj book2 book2 Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se ... (vezi toată discuția)
Piesa de schimb sau mijloc fix? lidiao lidiao Revin cu o problema mai veche, am o cupa excavator in val 3000 lei si un cui picon in val de 7800 lei, dilema mea cea mare sunt mijloace fixe? Incadrat la ... (vezi toată discuția)
Amortizarea mijloc fi complet amortizat caruia ii maresc valoarea adinozaur1 adinozaur1 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema. Pe baza unui contract de prestari servicii IT mi=au fost facturate lucrari conform deviz, pe care initial am ... (vezi toată discuția)