Buna ziua
Este un avocat care ma poate lamuri si pe mine? Va rog sa-mi spuneti:masura privind munca neremunerata in folosul comunitatii poate fi aplicata daca cel care a primit suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea are loc de munca? Inseamna ca-si pierde job-ul daca trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii. Atunci aceasta masura mai are rol educativ si de reintegrare in societate sau e una distructiva.Eu sunt singur intretinator de familie si am primit pedeapsa pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Am un serviciu stabil dar o asemenea masura nu pot s-o indeplinesc pentru ca ma da afara de la serviciu daca lipsesc pentru efectuarea zilelor de munca in folosul comunitatii.Pot face apel impotriva acestei masuri din hotararea instantei de fond?Se poate desfiinta? In celalat cod nu era asta decat termenul de incercare. Pot cere aplicarea legii mai favorabile daca fapta s-a savarsit in septembrie 2013 deci atunci cand era in vigoare celalat cod penal?
Va multumesc
În celălalt cod aveam și suspendarea condiționată a executării pedepsei.În noul cod există doar suspendarea pedespei sub supraveghere și sub îndeplinirea unor condiții și sarcini.Munca în folosul comunității poate fi prestată și în timpul liber.
Daca sunteti pe legea veche se poate suspendare.
Vorbiti cu avocatul din oficiu daca nu aveti avocat ales si va lamureste el.
Se poate aplica si pedeapsa cu executare si nu cu suspendare.
avocat ales nu am, din oficiu mi s-a spus ca la un caz atat de simplu ma pot apara si singur, iar procurorul a propus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere; Doamne fereste de executare, caci atunci pierd serviciul definitiv.Se poate cere masura suspendarii pe vechiul cod?
si mai mult vizitele acasa si la serviciu a celor de la Serviciul de Probatiune mi-ar face si mai multe problemeintrucat seful meu nu este o persoana prea intelegatoare.