avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Prescrieri amenzi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Prescrieri amenzi

Am primit o amenda de circulatie pentru viteza acum un an si am uitat de ea.Amenzile de circulatie se mai prescriu ?Si daca da la cat timp?In caz contrat apar majorari pentru intarzierea platii?A trecut un an deja si nu am primit vreo instiintare sau ceva de genu nimic.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:09, 26 Martie 2014
5 ani, se percep majorari,sunteti bun de plata,majorarile vor ajunge mai mari ca suma de plata,mai bine achitati
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
adina1997, utilizator
Amenzile nu sunt purtatoare de penalitati, insa greu de crezut ca statul va astepta ca dreptul sau sa va execute sa se stinga prin prescriptie.
Termenul de prescriptie e de 5 ani socotiti din 1 ian anul urmator datei intocmirii pv-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale overbog overbog Buna, In 3 ani am tot strans amenzi, pe la transportul in comun, pe la circulatie, in valoare de vreo 1200 lei, in momentul acesta amenzile sunt puse la ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie, prescriere wabar wabar Va rog sa-mi spuneti : amenzile de circulatie se prescriu? Multumesc (vezi toată discuția)