avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract achizitii publice -retineri sume
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract achizitii publice -retineri sume

In urma finalizarii unui contract de achizitie publica, autoritatea contractanta solicita contractantului plata a 10 % din valoarea contractului (drept retinere pentru remedierea defectiunilor, desi in cadrul contractului este constituita garantie de buna executie sub forma unui instrument de plata emis de o societate bancara ). Conform contractului autoritatea contractanta avea dreptul sa retina din fiecare certificat de plata emis cuantumul respectiv, insa aceasta a omis sa retina aceste sume.
Cum poate contractantul sa iasa din aceasta situatie fara sa plateasca aceste sume (care trebuia retinute de autoritatea contractanta pe perioada executiei contractului 50% urmand sa se elibereze la semnarea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor iar restul de 50% la semnarea procesului verbal de receptie finala)?

Alte discuții în legătură

Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)
Lipsa contract - pretentii marival marival Am un debitor care refuza sa faca plata garantiilor retinute in baza unui contract de executie lucrari. Motiveaza ca remedierile nu sunt bine executate (desi ... (vezi toată discuția)
Declaratie whoever whoever Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile ... (vezi toată discuția)