Suntem asociatie de proprietari, unul din proprietari este executat silit de catre o banca.
Peste 3 saptamani va avea loc cea de-a doua licitatie pentru imobilul sau si destul de probabil apartamentul se va si vinde in cadrul licitatiei.
Noi inca ne judecam cu proprietarul pentru datoriile lui la intretinere. Am inteles ca dupa ce se vinde la licitatie imobilul executat de banca, putem cere executorului sa blocheze o parte din banii obtinuti la vanzare, adica suma pentru care ne judecam cu datornicul, si sa ne astepte sa venim cu decizia instantei de obligare a acestuia la plata.
Cat timp poate executorul sa tina banii blocati(suma pentru care ne judecam cu datornicul) si sa ne astepte sa venim cu decizia definitiva?
Banca are prioritate in recuperare debit
Aveti certitudinea ca pretul de adjudecare imobil va acoperi suma solicitata de creditorul banca+cheltuieli de executare ?
Suma de adjudecare bun imobil urmeaza sa fie depusa in contul bej
Daca dupa achitare debit catre banca+cheltuieli de executare,mai raman sume in contul bej,puteti solicita in temeiul hotararii judecatoresti executarea debitorului dv
@ynocentta va faceti ca nu intelegeti :).. in contul executorului banii nu stau prea mult, dupa ce se stabileste cui si cat vor fi distribuiti si dupa rezolvare obiectiunilor trebuie distribuiti, iar utilizatorul nu are inca nicio hotarare si nici nu va avea curand.
@andreistan, nu ati incercat si nu ati reusit sa inregistrati in cartea funciara privilegiul ?
"Legea prevede că asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă."
Aveti si calea contestatiei la executare
art. 844 - Contestarea actului de adjudecare – “(1) (n.n. asa cum este modificat prin art. 13 pct. 259 din Legea 76/2012) – In termen de o luna de la data inscrierii provizorii in cartea funciara, debitorul sau tertul dobanditor, creditorii urmaritori si orice alta persoana interesata, dupa mentiunile cartilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestatie la executare. Instanta de executare poate suspenda eliberarea sau, dupa caz, distribuirea sumelor rezultate din urmarirea silita a imobilului adjudecat. In cazul in care cererea de suspendare este formulata de debitor sau tertul dobanditor, acesta este obligat la plata cautiunii in conditiile art. 708 alin. (2).