avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare apartament

Un apartament din asociatia noastra a fost scos la licitatie si adjudecat.
Printre creditori sunt Raifessen bank,care a acordat imprumut ptr. achizitionarea apartamentului,precum si noi asoc. de propietari care am instituit privilegiu imobiliar la o anumita suma ,pe care ulterior am reactualizat-o la Cartea funciara si am deschis si proces in instanta de recuperare a debitului ,de la restantier.
Intrebarea este daca noi asoc. vom primi debitele datorate noua,stiind conf. 230/2007,ca asoc. are rang prioritar?
Multumesc pentru rapuns.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:23, 3 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Are prioritate cel care noteaza primul privilegiul imobilar la ocpi
@Av-SfabuAndra,
Din lincul postat rezulta ca banca are prioritate si nu asociatia. #-o

~ Conținut șters la cerere ~
Privilegiul nu este titlu executoriu, astfel ca -in lipsa hotararii judecatoresti definitive care sa constate si sa oblige debitorul la plata unor cote catre asociatie - imobilul se va vinde si pretul va fi incasat de banca.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)