avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune morale

In urma unui accident de circulatie,coliziune fara victime, am dat IPJ -ul in judecata si am castigat .Expertiza tehnica judiciara mi-a dat in totalitate dreptate in sensul ca cele relatate de agentul constatator in procesul verbal s-au dovedit a fi numai neadevaruri el relatand in respectivul proces verbal, in totalitate si pe alocuri chiar imbunatatind , numai si numai varianta celeilalte persoane implicate in accident dovedind fatis sustinerea partii adverse.
Pot silicita daune morale IPJ-ului sau chiar in particular politistului respectiv? si daca da care sa fie cuantului acestor daune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mmm898 , utilizator 08:46, 28 Martie 2014
Buna seara!

Doar daune materiale (cheltuieli, prejudicii). Daunele morale trebuiesc dovedite (de ex. cu o evaluare psihologica), insa nu vad in aceasta speta vreun motiv de acordare a acestor daune. IPJ-ului ati putea sa ii cereti, in niciun caz politistului in particular. Sfatul meu e sa va angajati un avocat care sa va sustina o plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Cu stima.
Da, puteti cere oficial IPJ-ului prin initierea unui alt proces penal impotriva agentului IPJ, in care puteti sa cereti, constituindu-va ca parte civila, daune interese (in cuantum mai mare) si daune morale (in cuantum mai mic), sau precizati ca lasati la aprecierea instantei stabilirea cuantumului acestora, prin redactarea finala la plangerea penala, ce trebuie scrisa si motivata corespunzator, tinandu-se cont si de procesul anterior, inclusiv de Expertiza Judiciara.
Nu faceti imprudenta de a cere ceva (chiar nimic din tot la ce va gandeati) in particular agentului IPJ.
Faceti demersuri numai in cadru legal si oficial.
Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Multumesc pentru raspuns ,nu ma gandeam sa fac nimic in afara cadrului legal ,cred ca m-am exprimat gresit cand am spus ca as solicita in particular daune politistului respectiv,ma refeream la faptul ca l-as da in judecata ca persoana nu ca angajat al IPJ-ului.
Sa inteleg ca acum trebuie sa initiez alte 2 procese,unul impotriva celuilalt conducator auto pentru recuperarea daunelor provocate masinii mele,banuiesc ca imi va da asigurarea si firma de asigurari va plati daunele, si altul contra politistului sau IPJ-ului?
Imi cer scuze daca sunt confuz ,sunt pentru prima data intr-o astfel de situatie iar in instanta am mers singur pentru ca eram convins ca nu pot pierde procesul respectiv.
Cu respect, Marin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv - discutie daune morale Tonyde Tonyde Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul de conducere in vederea suspentarii de un politist care nu e de la rutiera. Am contestat PV in instanta si urmeaza primul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala grava Nata88 Nata88 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier, fiind victima cu fractura de femur si lezarea organelor interne + soc hemoragic, doua ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala CMirela CMirela Buna ziua, In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ... (vezi toată discuția)