avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi la mostenire

Sunt vaduva de 2 luni. In cat timp trebuie facuta succesiunea si care sunt drepturile mele, avand in vedere ca sotul meu a avut copii din prima casatorie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:18, 26 Martie 2014
Drepturile dumneavoastră sunt aceleaşi pe care le-aţi fi avut dacă aţi fi venit în concurs cu copiii din căsătorie: 1/4 din masa succesorală, restul de 3/4 revenind copiilor defunctului.

În masa succesorală intră bunurile proprii ale defunctului precum şi (în principiu) cota de 1/2 din bunurile comune dobîndite în timpul căsătoriei cu dumneavoastră, cealaltă cotă de 1/2 revenindu-vă de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinafil irinafil cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator: -- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)
Masa sucesorala mihaigaby mihaigaby In situatia in care sint 3 copiii din care 2 provinin din casatoria oficiala si al treilea dintr-un concubinaj si are partenitatea stabilita de institutul de ... (vezi toată discuția)