avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa Sucesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa Sucesorala

In situatia in care sint 3 copiii din care 2 provinin din casatoria oficiala si al treilea dintr-un concubinaj si are partenitatea stabilita de institutul de medicina legala.

Intrebare?
Cum va fi stabilita masa sucesorala in caz de deces?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:36, 4 Mai 2010
Daca decedeaza intai tatal toti aveti drepturi egale fata de masa succesorala a defunctului, indiferent daca sunteti din casatorie, sau din afara ei.
mihaigaby a scris:

In situatia in care sint 3 copiii din care 2 provinin din casatoria oficiala si al treilea dintr-un concubinaj si are partenitatea stabilita de institutul de medicina legala.

Intrebare?
Cum va fi stabilita masa sucesorala in caz de deces?

Va multumesc anticipat.

1.Decesul cui? :)
2.Presupunand ca vorbim despre decesul tatalui celor 3 copii, copii vor mosteni in cote egale, in concurs cu sotia supravietuitoare, o cota de 1/4 din 1/2 bunuri dobandite in timpul casatoriei si/sau 3/4 din bunurile proprii acestuia.
Concubina vrea sa o iau de nevasta. Eu am bunuri dobindite dupa divortul cu prima nevasta.

Ce drepturi are concubina.
In calitate de concubina, conform legislatiei actuale, nu are nici un drept.

Daca va veti casatori cu aceasta, va avea dreptul la o cota de 1/4 din bunurile dvs. actuale, in situatia in care, veti deceda inaintea acesteia.

P.S.Ar trebui sa reveniti cu intrebarea si dupa intrarea in vigoare a noului cod civil, probabil dupa anul 2012...deoarece noul cod civil va reglementa si concubinajul, printre altele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj marinica71 marinica71 se pot imparti si bunurile obtinute in concubinaj daca pe acte este trecut doar unul din cei doi concubini? (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj V.Bogdan V.Bogdan Buna ziua. Am o intrebare pt cine poate sa-mi dea si mie o mana de ajutor la un caz de concubinaj. Povestea e urmatoarea. Tatal meu traieste in concubinaj de ... (vezi toată discuția)