avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre acuzatia de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre acuzatia de viol

buna seara. as dorii sa stiu daca pot acuza o persoana de viol dupa 20 ani.
ce probe plauzibile pot aduce in instanta ptr ca aceasta persoana sa fie pedepsita sau sa plateasca toti acesti ani de chin si tacere. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: overeat , utilizator 16:44, 2 August 2020
Dupa 20 de ani nu mai aveti sanse reale.
Poate daca ati avea un copil cu el si va recunoaste ca a fost viol.
S-a prescris raspunderea penala, nu mai aveti nici o sansa dupa 20 de ani.
ptr. un viol simplu trebuia depusa plangere in termen de 2 luni de la viol adica in situatia dvs s-a prescris fix acum 20 de ani. cel mai complicat viol se prescrie in 10 ani dupa noul cod penal (1 feb 2014) adica acum 10 ani s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapte penale Raluca96 Raluca96 Buna Ziua. Acum 11 ani, fratele meu a fost chemat ca martor la o ancheta penala de furt calificat. Dupa ce organele de ancheta s-au lamurit ca nu este ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces partaj! daniel58 daniel58 sa suspendat procesul civil, partaj regim matrimonial, in apel la tribunal, fiindu mi facuta plangere penala, pentru un act de donatie facut la primarie, in ... (vezi toată discuția)