avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar

Buna ziua,

Spuneti-mi, va rog, daca trebuie sa platesc impozit forfetar in cazul in care firma nu mai are activitate si nu e inchisa.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:58, 2 Mai 2009
Cred ca DA.din pacate, si se vor raporta la decembrie 2008.

succes
av. Ileana Schwarz
OUG 34 vorbeste despre veniturile din 2008 intre 0 si 52000 pentru prima incadrare, deci da.
dar daca firma mea este infiintata in oct 2008 dar deschisa activitatea in ian 2009, mai platesc imp forfetar?
daca firma este deschisa in 2008, iar activitatea ati inceput-o in 2009 inseamna ca in 2008 nu ati avut venituri, rezultand un impozit forfetar minim de 2.200 lei anual.

pentru a nu plati forfetar trebuie sa cereti regim derogatoriu pe maximum 3 ani la administratia financiara publica.
conditiile pentru regim derogatoriu: sa nu aveti datorii la bugetul statului, sa fiti la zi cu depunerea declaratiilor si sa nu prestati nici un fel de activitate comerciala, deci nici un angajat.

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata imp forfetar zdb zdb cand se plateste anul asta prima transa din impozitul forfetar? cat se plateste, adica pe cate luni se ia in calcul: incepand din mai sau din ianuarie? mai ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
In cazul meu platesc impozitul forfetar? Alex N Alex N As dori sa stiu daca in cazul meu cu societate( neplatitoare de Tva si cu asociat unic) infiintata in oct.2008 dar cu activitate deschisa in ian ... (vezi toată discuția)