avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma persoana cu handicap
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma persoana cu handicap

Buna ziua,

Tatal meu este pensionar grad 1 de invaliditate si beneficiaza si de certficat de incadrare in grad de handicap in urma unei interventii chirurgicale(tumoare la stomac). Intrebarea mea este daca pe numele lui se poate infinta o firma fara ca el sa isi piarda drepturile(beneficiaza de indemnizatie de insotitor si de indemnizatie lunara de persoana cu handicap)
Cel mai recent răspuns: voxmaris , utilizator 15:26, 28 Martie 2014
Buna ziua,

Infiintarea unei firme nu va afecta drepturile sale.

Succes,
Calitatea de asociat al unei firme nu afecteaza drepturile actuale. Insa daca are restrictie la munca, totala sau partiala, este recomandabil sa nu fie si salariat al societatii, decat in limitele gradului respectiv. Mult succes.
Are restrictie la munca totala.Deci sa nu fie salariat,in rest e ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat medical grad 2 - pot infiinta pfa? adrianaionescu1957 adrianaionescu1957 Sunt pensionat medical, gradul 2 accentuat, cu diagnosticul Parkinson .Pot infiinta un PFA cu activitate <spalatorie auto> ?Voi primi pensia si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Ce modificari implica schimbarea "handicap grav" in "handicap grav cu insotitor vicctoriaion vicctoriaion Buna ziua. Matusa mea s-a pensionat la 57 ani. In timp starea sanatatii ei s-a agravat si in prezent beneficiaza de o pensie suplimentara de handicap. ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de insotitor? surena surena Mama are o pensie de invaliditate gradul I de 500 lei (care s-a transformat din oficiu in pensie pentru limita de varsta ) si o indemnizatie pentru insotitor ... (vezi toată discuția)