avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, atacare testament

Buna ziua,tatal meu a primit mostenire de la parinti o casa cu teren de 212 mp,i-a facut act de vanzare surorii mele si cumnatului meu,pe jumatate din teren la o suma modica,pe partea ramasa tata poate face testament in favoarea mea,iar sora mea sa semneze ca este de acord,poate ataca testamentul daca se razgandeste? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:06, 27 Martie 2014
nu se poate declara ca este de acord cu testamentul atat tim cat tatal dvs traieste. Cea ma sigura slutie dar si costisitoare este sa va vanda cealalta jumatate.
Testamentul se poate lasa. Sora dvs nu il poate semna, precum nici dvs sau altcineva nu il poate semna. Acesta devine valabil doar la data decesului tatalui testator. Insa, testamentul este atacabil... deci nu va poate acoperi de eventualitate in viitor. Eu recomand vanzarea-cumpararea. Desi este un act mai scump, din punct de vedere al taxelor (identice cu donatia, uneori) este greu de atacat si desfiintat, spre deosebire de donatie si/sau testament. Succes!
sa va faca si dvs tot act de v-c cum i-a facut si surorii. tot astfel, se puteau face doua donatii, fiecarui descendent in parte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Deny23 Deny23 Buna ziua! Tatăl meu a murit acum 1 an. Sora mea, căsătorită , 1 copil Mama in viața Eu, căsătorită , 1 copil. Avem 1 apartament care in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament, donatie, vanzare? magdaa magdaa Imi cer scuze...daca gresesc doar ce m-am inregistrat poate ar fi trebuit sa scriu intrebarea dar nu ma prea descurc...v-as multumi daca m-ati putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)