avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Somatie plata factura de acum 5 ani
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Somatie plata factura de acum 5 ani

Buna ziua. Lucrez la o scoala nu de f mult timp si am primit o somatie de plata a unei facturi, acum in martie 2014 pt luna august 2009. Nu stiu ce a fost atunci si nici nu am pe cine sa intreb. Au trimis si dovada de confirmare primire -asta e problema- factura a fost primita la vremea respectiva la secretariat dar nu stiu din ce motive nu a ajuns la contabilitate, am cautat in dosare nu exista acea factura. Intrebarea este cum puten noi sa rezolvam problema acum? De ce au trimit somatia atat de tarziu (5 ani) ? Noi suntem de acord ca trebuie sa platim valoarea acelei facturi dar atat nu si penalitati care sunt mult mai mari decat valoarea facturii. Au voie sa lase atat de mult timp sa treaca? de ce nu s au sesizat dupa 5 luni nu 5 ani..
Despre ce fel de factura este vorba ? Daca sunt debite intre persoane de dr privat, atunci acestea se prescriu in 3 ani de la data scadentei.

Daca este vorba cespre datorii la stat, termenul de prescripte este de 5 ani.
AADR - Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei - factura pt : tarif de acces in SEAP
Poate sa mi spuna cineva cum putem iesi din situatia asta fara sa platim macar penalitatile, sa achitam doar factura.Incerc sa gasesc un raspuns citesc pe net dar inca nu m am lamurit, nu am gasit solutia.
Buna ziua
am primit o somatie identica, am o intrebare pentru roxanaoana: sub ce forma v-au transmis factura din 2009? Prin posta? v-au aratat confirmarea de la posta?
Ati discutat cu cineva de acolo si v-au gasit confirmarea de primire?
Pentru ca eu nu am primit nimic in 2009, am facut o cerere sa-mi arate dovada trimiteriii facturii in 2009.
Eu am angajat un avocat si incerc sa scap de penalizare si chiar de plata facturii.
Multumesc
Datoria se prescrise dupa 3 ani daca nu exista un extras de confirmare sold in interiorul acestei perioade.
Puteti solicita acest extras .

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Datorii de 3 ani. sa le platesc? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o problema. Zilele trecute mi-a venit o notificare de la un fost furnizor cum ca nu am achitat 2 facturi intocmite in luna februarie 2006. ... (vezi toată discuția)
Facturi vechi alinarares alinarares In perioada 2007-2009 am avut o firma, iar in 2010 am suspendat-o pe 3 ani. In2008-2009, am achizitionat produse de la diverse firme. Pentru 2 firme nu am ... (vezi toată discuția)