avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi vechi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi vechi

In perioada 2007-2009 am avut o firma, iar in 2010 am suspendat-o pe 3 ani. In2008-2009, am achizitionat produse de la diverse firme. Pentru 2 firme nu am reusit sa iau legatura cu ei pentru a resitui contravaloarea partiala a facturilor, una dintre ele este preluata de un lichidator, iar soldul nostru nu a fost acelasi( am cerut nr facturilor nechitate din contabilitate si nu mi s-a raspuns la solicitare de aprox 3 ani), iar cealata societate nu raspunde la nr de telefon de contact, fiind si din alta localitate. Mentionez ca nu am fost instiintata, somata de aceste 2 societati la plata facturilor.
Eu doresc sa dizolv firma si vreau sa stiu care sunt modalitatile juridice de a stinge datoriile respective, facturile fiind mai vechi de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 16:19, 16 Noiembrie 2012
Datoriile se prescriu in timp de 3 ani doar daca in acest interval nu exista somatii de plata sau confirmare extras de cont. In cazul in care exista aceste documente, termenul se prelungeste cu inca 3 ani de la data primirii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata factura de acum 5 ani roxanaoana roxanaoana Buna ziua. Lucrez la o scoala nu de f mult timp si am primit o somatie de plata a unei facturi, acum in martie 2014 pt luna august 2009. Nu stiu ce a fost ... (vezi toată discuția)
Recupereare debit..... firma nu mai desfasoara activitatea generatoare de profit ot20mat ot20mat [b]Firma SC.R SRL, cu sediul in Romania datoreaza firmei SC.M.SRL, o suma de bani...75822, 30 lei reprezentand contravaloarea transport persoane, asigurata ... (vezi toată discuția)
Blocare cont de catre executor sabou sabou Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva in situatia urmatoare: Am cumparat in calitate de persoana juridica piese auto de la un furnizor ... (vezi toată discuția)