Firma SC.R SRL, cu sediul in Romania datoreaza firmei SC.M.SRL, o suma de bani...75822, 30 lei reprezentand contravaloarea transport persoane, asigurata de aceasta din urma firma in baza unui contract legal incheiat si a acteleor aditionale incheiate de cele 2 societati.Firma SC.R.SRL si-a incetat activitatea faptic in Romania, prin vanzarea sediului sau, in prezent nemairealizandu/si activitatatile generatorare de profit. La ora actuala... functioneaza numai un birou undeva intr/un apartament inchiriat.Mentionez ca administratorii firmei R sunt de origine turca.Datoriea a fost recunoscută de firma debitoare R prin semnarea şi ştampilarea extrasului de cont intitulat „ Situaţia furnizori de la 01.11.2007 la 20.10.2008, cu desfăşurare, furnizori selectaţi, toate documentele, toate plăţile, toate conturile”, si un protocol de recunoastere a datoriei, insă nu s/a procedat la achitarea facturilor restante. Ce posibilitati legale de a recupera debitul exista in prezent?
1. Initiati procedura somatiei de plata catre SC debitoare.R.
2. Toti asociatii sunt turci? Trebuie sa fie in schema si o persoana de origine romana in calitate de mandatar care poate da socoteala in legatura cu administrarea SC R. .
3. IN fapt SC R nu mai are activitate. Dar in drept? Exista? A fost dizolvata? Ce regim juridic are SC R?
1. Initiati procedura somatiei de plata catre SC debitoare.R.
si m/am gandit si eu la somatia de plata..... dar daca nu au cum sa/si acopere datoria ce fac?
eu cred ca firma nu s/a dizolvat inca pentru ca are de primit o suma de bani de la o alta societate comerciala.. care in prezent se afla in procedura insolventei.... fiind un dosar pe rolul unui tribunal in acest sens..