avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii la banci
Discuție deschisă în Executare silită

datorii la banci

datorita crizei nu platesti la timp rata la un imprumut bancar. banca trimite notificare la locul de munca pentru a ti se retrage suma din salar. este legal sa ti se opreasca bani din salar fara o hotarare judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Ioana Cristina Catanoiu , Consilier juridic 12:11, 28 Aprilie 2009
Avand in vedere faptul ca un contract de credit este un titlu executoriu, acesta nu mai trebuie investit de catre instanta cu formula executorie; in consecinta, acesta poate fi pus in executare (de catre un executor), iar poprierea pe salarii este o forma de executare; sumele retinute lunar nu pot depasi 30% din valoarea salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)