avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj pentru apartament cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj pentru apartament cu uzufruct

dupa casatorie sotia mea a dobandit un apartament de la iubitul mamei ei prin contract de vanzare-cumparare cu UZUFRUCT. Acum am divortat la notar si urmeaza un proces de partaj pe care l-a initiat ea. Exista vreo sansa sa pierd acea parte care mi se cuvine din apartament???...imi doresc un raspuns strict juridic. Va multumesc?
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
bogdan_bucuresti1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:25, 31 Martie 2014
Ceea ce vi s-ar cuveni din acel apartament este strict o cota parte din nuda proprietate, si asta doar in situatia in care sotia nu va face dovada ca l-a cumparat din bani proprii.

Cota parte ar putea fi de 1/2 sau, in functie de contributia fiecaruia dintre soti, mai mare sau mai mica.

Dreptul de uzufruct (retinut, presupun, de cel care a instrainat apartamentul) nu poate fi atins in niciun fel, el urmand a se stinge la decesul uzufructuarului (daca este viager) sau la termenul pentru care a fost instituit.
Daca nu am hartiile doveditoare ale veniturilor din acea perioada se poate sa nu primesc nimic? Va multumesc!
Eu si fosta sotie nu am platit in fapt nimic pentru acest apartament...deci cum se procedeaza?
Asteptati intai sa vedeti ce cere, sa stiti cum va construiti apararea.
In realitate a fost o donatie pt ea. Nu stiu daca doamna va cere si va putea dovedi asta, cat actul zice altceva.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
gi-jane2, moderator
bogdan_bucuresti1970 a scris:

Eu si fosta sotie nu am platit in fapt nimic pentru acest apartament...deci cum se procedeaza?

Cu bun simt: spuneti-i judecatorului ca nu aveti pretentii pentru ca aportul dvs.=0.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! i-am donat fratelui meu bani pentru a cumpăra o casă. M.Badea M.Badea I-am donat fratelui meu bani pentru a cumpara o casa în anul 2018. Anul acesta el a divorțat de soția lui. Exista vreo posibilitate de a obține casa la ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau act de vanzare-cumparare roxana.enache roxana.enache Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
Caracterul bunului dobandit in timpul casatoriei printr-o hotarare judecatoreasca dar numai pe numele unuia din sot Mihaela Forogau Mihaela Forogau un apartament este dobandit in timpul casatoriei numai de catre unul dintre soti, printr-o hotarare judecatoreasca prin care s-a perfectat ... (vezi toată discuția)