avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire persoana cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire persoana cu handicap

Buna ziua.Va rog sa imi raspundeti.Am o intrebare: Suntem trei mostenitiri,respectiv trei frati dintre care eu sunt tutore al unuia dintre frati(acesta fiind pus sub interdictie pt handicap) in urma vanzarii apartamentului care ne revine,ce se poate intampla cu partea lui de mostenire respectiv trei patrimi,acesta neavand dreptul de a-si deschide un cont.Se pot utiliza banii de catre tutore?mentionez ca actualmente persoana cu handicap locuieste in America la celalalt frate dar domiciliul este in ROmania.Pot sa ii trimit banii,in ce mod? Mentionez ca odata cu succesiunea pt apartament s-a numit prin judecatorie un curator special care sa reprezinte persoana pusa sub interdicie.
Cel mai recent răspuns: Ralucarrr , utilizator 19:01, 28 Martie 2014
Puteti sa trimiteti suma cu mandat de confirmare pe adresa fratelui unde locuieste provizoriu,in cont bancar -cu specificarea provenientei sumei
Cont bancar nu i se poate deschide fiind persoana pusa sub interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui pasaport pentru o persoana fara discernamant plaurap plaurap Fratele meu este o pesoana cu un handicap mental, declarat fara discernamant. El locuieste in afara Romaniei impreuna cu parintii mei. Parintii mei au mers la ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate pentru persoane declarate bolnavi psihic angajat001 angajat001 buna ziua, am o intrebare legat de dreptul de proprietate in Romania, cand spun proprietate ma refer la proprietatea unui apartament/casa sau alte ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager facut pentru o persoana cu probleme psihice prin hotarare judecatoreasca Terry84 Terry84 Buna ziua , in urma cu 4 ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o ... (vezi toată discuția)