avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal din somaj- impozitat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal din somaj- impozitat

Buna ziua,

Am depus concediul prenatal la somaj sector 4, cei de acolo mi-au zis ca se impoziteaza. Din ce am citit pe alte forum-uri, nu este un venit impozitabil. Este sau nu impozitabil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 27 Martie 2014
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate NU se impoziteaza, conform art. 42 din Codul Fiscal.

2. Din Codul fiscal:

ART. 42
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical se impoziteaza? elig elig Concediul medical, Prenatalul si Postnatalul se imPoziteaza? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie risc maternal adina06 adina06 Buna seara! Sunt in concediu de risc maternal si am citit in codul fiscal ca indemnizatia pentru risc maternal nu se impoziteaza. Am primit fluturasl de salar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil bolnav liana istrate liana istrate Buna ziua. Indemnizatia pentru concediu medical pentru ingrijire copil bolnav - mai mic de 7 ani, se impoziteaza ? (vezi toată discuția)