avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie ingrijire copil bolnav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie ingrijire copil bolnav

Buna ziua.
Indemnizatia pentru concediu medical pentru ingrijire copil bolnav - mai mic de 7 ani, se impoziteaza ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:43, 12 Noiembrie 2009
nu, nu se impoziteaza

cod fiscal:
Art. 42. - În întelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare indemnizatie risc maternal adina06 adina06 Buna seara! Sunt in concediu de risc maternal si am citit in codul fiscal ca indemnizatia pentru risc maternal nu se impoziteaza. Am primit fluturasl de salar ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal din somaj- impozitat annesis annesis Buna ziua, Am depus concediul prenatal la somaj sector 4, cei de acolo mi-au zis ca se impoziteaza. Din ce am citit pe alte forum-uri, nu este un venit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate 2010 daniellem daniellem Buna ziua!sunt in concediu de maternitate din ianuarie 2010 si din cate stiu acest tip de concediu nu se impoziteaza.Eu am fost platita ca si pe un concediu ... (vezi toată discuția)