buna! am si eu o intrebare!
doresc sa stiu daca un executor bancar se poate inscrie la UCCJ, avand in vedere ca numirea in functia de executor se face de catre ministerul JUST si daca vechimea in functia de executor bancar poate fi folosita ca vechime in domeniul juridic ( spre ex admitere la exec. judecatoresti?)
opinia personala este ca vechimea in functia de executor bancar nu este echivalenta cu cea de consilier juridic. cele doua functii au ceva elemente comune dar atat
Conform L 514/2003 Subsectiunea A
Primirea in profesie
Art. 14. Poate fi consilier juridic persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiata a unei facultati de drept;
d) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se
dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de Legea nr. 514/2003.
Art. 15. Inscrierea in profesia de consilier juridic se face in mod individual, pe baza unei cereri adresate Colegiului Consilierilor Juridici pe a carui raza teritoriala domiciliaza, conform regulamentului si statutului fiecarui colegiu teritorial.
Art. 16. (1) Cererea de inscriere in profesie va fi insotita de acte care sa ateste indeplinirea conditiilor prevazute de art. 8, 9 si 10 din Legea nr. 514/2003, respectiv: copii ale actului de identitate, ale actelor de stare civila, ale certificatului de nastere, copie legalizata a diplomei de studii, cazierul judiciar, certificatul medical, doua fotografii color pentru „Legitimatia de consilier
juridic“ si declaratie pe propria raspundere ca indeplineste conditiile legale pentru
dobandirea si exercitarea profesiei de consilier juridic si ca nu este inscris in alt colegiu sau asociat ie profesionala a consilierilor juridici.
(2) Colegiul teritorial verifica indeplinirea conditiilor generale si speciale prevazute de legea si statutul profesiei si avizeaza admiterea in colegiul respectiv.
(3) Dupa aprobarea cererii, solicitantului i se va elibera decizia de inscriere in profesie, conform vechimii sale in activitati juridice.
Deci, daca indepliniti conditiile prevazute de lege, va putei inscrie, insa cu privire la vechimea in specialitatea juridica, pentru ex. la executorii judecatoresti va puteti adresa Camerei Executorilor Judecatoresti din orasul d-voastra. :luck:
Se poate inscrie in UCCJ doar ca si consilier juridic, nu ca executor bancar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Consilier juridic
liana16
un coleg, daca nu este angajat ca si consilier juridic (este numai consilier in cadrul unui serviciu), absolvent al facultatii de drept din 2008 si practicant ... (vezi toată discuția)
Jurist
dana4_dan
Am absolvit facultatea de drept in urma cu cativa ani, dar din pacate nu stiu care sunt etapele de a profesa ca si consilier juridic, avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)