avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist

Am absolvit facultatea de drept in urma cu cativa ani, dar din pacate nu stiu care sunt etapele de a profesa ca si consilier juridic, avand in vedere ca nu sunt angajata la nici o soc com si nu am un indrumator( pe cont propriu). Ce ma sfatuiti sa fac care sunt pasii de urmat intr-o cariera de cj? Trebuie sa ma inscriu in colegiul consilierilor jurid? Am trimis cv pt angajare la diverse soc , dar vor consilieri cu exp. Va rog, explicati-mi ce mai exact as putea sa fac in conditiile date. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andrei Radulescu , Consilier juridic 08:48, 27 Martie 2017
Bună ziua,
Potrivit art. 15 și 16 din Statutul profesiei de consilier juridic, actualizat, ” Înscrierea în profesia de consilier juridic se face în mod individual, pe baza unei cereri adresate Colegiului Consilierilor Juridici pe a cărui rază teritorială domiciliază, conform regulamentului şi statutului fiecărui colegiu teritorial.
ART. 16
(1) Cererea de înscriere în profesie va fi însoţită de acte care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 8, 9 şi 10 din Legea nr. 514/2003, respectiv: copii ale actului de identitate, ale actelor de stare civilă, ale certificatului de naştere, copie legalizată a diplomei de studii, cazierul judiciar, certificatul medical, două fotografii color pentru "Legitimaţia de consilier juridic" şi declaraţie pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile legale pentru dobândirea şi exercitarea profesiei de consilier juridic şi că nu este înscris în alt colegiu sau asociaţie profesională a consilierilor juridici.
(2) Colegiul teritorial verifică îndeplinirea condiţiilor generale şi speciale prevăzute de legea şi statutul profesiei şi avizează admiterea în colegiul respectiv.
(3) După aprobarea cererii, solicitantului i se va elibera decizia de înscriere în profesie, conform vechimii sale în activităţi juridice.
(4) Taxele de înscriere se vor stabili de către fiecare colegiu teritorial.”
Va trebui ca dvs sa va adresati Colegiului teritorial de care apartineti pentru a va inscrie. de acolo vi se va da un indrumator sau vi se vor explica pasii pe care ii aveti de urmat.
In ceea ce priveste experienta este intr-adevar o problema, dar si aici gasiti rezolvare, sunt societati comerciale sau societati/birouri de avocatura/notariat/executor judecatoresc care angajeaza consilieri juridici pentru a-i forma in domeniul in care isi desfășoară activitatea.
Mai multe detalii despre consilieri juridici veti gasi la adresele:
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Daca veti da pe google veti gasi o serie de articole referitoare la aceasta profesie.
Multă bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul bancar se poate inscrie la uccj? angh...[cont sters la cererea utilizatorului] angh...[cont sters la cererea utilizatorului] buna! am si eu o intrebare! doresc sa stiu daca un executor bancar se poate inscrie la UCCJ, avand in vedere ca numirea in functia de executor se face de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic liana16 liana16 un coleg, daca nu este angajat ca si consilier juridic (este numai consilier in cadrul unui serviciu), absolvent al facultatii de drept din 2008 si practicant ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere la ccj nate nate Care sunt conditiile de inscriere in CCJ? Am absolvit Dreptul, in 2007. Ca si consilier lucrez doar de 8 luni. Sunt la inceput. Este necesara experienta de ... (vezi toată discuția)