avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere executare silita credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere executare silita credit de nevoi personale

Buna ziua,

Indraznesc sa apelez la bunavointa dumneavoastra in a ma lamuri cu privire la o situatie pe care am intampinat-o zilele acestea.
Am primit o scrisoare de la o firma de recuperari debite in care sunt rugat sa achit o suma restanta a unui credit de nevoi personale contractat in anul 2004. Din anul 2006 eu am parasit tara si m-am intors la finalul anului trecut, unde am si cumparat un apartament. De altfel, acesta este singurul bun pe care il am in proprietate de la acea data, impreuna cu un alt apartament in coproprietate cu sotia mea, de care am divortat intre timp, si asupra caruia nu mai am drepturi. Din cate stiu (nu sunt sigur) nu am primit pana acum vreun titlu judecatoresc de executare silita pentru celalalt apartament. Si acum intrebarile:
- Perioada de prescriere a creditului se poate reactiva doar fiindca am facut aceasta tranzactie de cumparare a unui imobil in anul 2013, recte la 7 ani distanta de cand ar fi trebuit sa fie emis un titlu de executare pe numele meu?
Cum credeti ca e mai bine sa procedez in aceasta situatie? Sa astept vreo hotarare judecatoreasca de executare silita, urmand a o contesta pe urma pentru prescrierea perioadei de 3 ani de zile?
Sa le raspund celor de firma de recuperare creante? (In care sincer nu am foarte mare incredere ca fac altceva decat o tentativa de santaj)

Va multumesc si apreciez orice fel de sugestii,
Cu respect,
Dan
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 28 Martie 2014
Incearca sa va santajeze nu le raspundet de puteau va executau demult deja.
Puteti astepta sa obtina incuviintare pt executarea silita , apoi sa faceti contestatie si daca pierdeti sa platiti, numai ca in acest caz veti plati si cheltuieli de judecata si executare.
Termenul de prescriptie e de 3 ani si curge de la data scadenta insa pot fi repusi in termen daca nu v-au putut executa, nu stiti ce acte de executare s-au facut in dosar.
Se prea poate ca termenul sa fie implinit si sa nu va mai poata executa.
Doar instanta se poate pronunta asupra implinirii termenului de prescriptie.
Nu e vb de niciun santaj, dvs datorati o suma de bani creditorului, ca nu va pot obliga sa platiti e altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? stefp stefp Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda ... andrei120819 andrei120819 buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda contraventionala si nu o platesc ,ce se va intampla avand in vedere ca nu detin nici bunuri si ... (vezi toată discuția)