avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autoritate ierarhic superioara RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autoritate ierarhic superioara RATB

Buna seara,

Un pensionar care locuieste in provincie a primit o amenda RATB pentru ca a circulat cu troleul si, se pare, nu a validat corespunzator calatoria. A depus o sesizare online la RATB si acestia i-au trimis prin Posta Romana procesul verbal. Inceleg ca greseala a fost ca le-a dat cartea de identitate, pentru ca, ma gandesc ce ar fi putut sa faca angajatii RATB in caz contrar. Aceasta amenda este nefondata si va rog sa-mi spuneti ce autoritate RATB ar trebui sesizata pentru anularea acestei amenzi.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:42, 13 Aprilie 2014
Acolo cred că este sectorul 6, dar nu ştiu exact.

Plângerea poate fi trimisă la judecătorie prin orice mijloc de comunicare, dar eu vă recomand fie să o depuneţi la registratura instanţei, fie să o trimiteţi prin poştă recomandat, aşa cum intenţionaţi.
Dupa statia Pod Cotroceni , incepe setorul 6 . Daca v-a prins controlorii dupa aceasta statie , atunci veti depune contestatia la judecatoria Sect.6 , asa cum v-a mentionat colega noastra.

Daca v-a prins controlorii pana la aceasta statie , atunci veti depune contestatia la judecatoria Sect.1.
Va multumesc mult pentru ajutor!
In mod normal in pv de amenda se specifica institutia (mai exact judecatoria) careia trebuie sa- adresati contestatia.
In procesul verbal nu este specificata institutia catre care trebuie sa adresez plangerea contraventionala, dar este mentionata statia RATB Gradina Botanica si banuiesc ca este vorba de sectorul 6. VA rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa mentionez ca imi intemeiez plangerea in temeiul unei anumite legi. De fapt, problema a fost ca aparatul a scos acel sunet ca si cum ar fi fost validat calatoria, dar se pare ca nu a fost validata. Controlorul a scris si ca persoana amendata nu a avut obiectii, ceea ce este fals. O persoana care nu este din Bucuresti se poate pacali foarte usor in acest fel.

Alte discuții în legătură

Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - proces verbal in care categoria autovehiculului este mentionata eronat tzontzonel_2006 tzontzonel_2006 Am primit o amenda pt rovigneta prin posta. Intrebarea mea este daca pot contesta amenda in instanta pt motivul: 1. Categoria masinii scrisa in procesul ... (vezi toată discuția)