Buna ziua, parintii mei sunt impreuna de 21 de ani, sunt casatoriti din 2006 (8 ani) din primavara anului 2010 tata a inceput o relatie extraconjugala care si in ziua de azi continua. Casa a fost construita in timpul casatoriei, terenul aferent (curtea) i au fost date tatalui meu printr-un act de vanzare-cumparare de catre parintii lui, insa in 2013 tata i-a dat surori lui 500mp din curte, actul a fost modificat, in actul de proprietate actual se stipuleaza ca a construit casa impreuna cu sotia. Mama a lucrat putin deoarece curtea era foarte mare si cand traiau bunii era foarte multa munca de facut..vie,animale etc. Din momentul in care a plecat de acasa tata, mama s-a angajat, in momentul de fata ea e cea care intretine casa, el locuieste cu amanta..In cazul partajului, mama are sanse sa obtina vre-o cota parte?
Divortul nu are legatura cu partajul, nu conteaza cine intenteaza proces.
Se prezuma ca fiecare sot a contribuit egal asadar li se cuvin parti egale. Cine vrea mai mult, va trebui sa ceara o cota majorata si sa dovedeasca faptul ca a contribuit mai mult la constructia casei.
Terenul l-au cumparat tot in timpul casatoriei?
Sa incerce sa ajunga la o intelegere in ce priveste divortul si partajul. Mama cum s-a gandit sa partajeze?
Si munca in gospodarie tot munca e, asa ca nu va faceti probleme ca nu a fost angajata
Curtea a fost vanduta de catre parintii catre el prin act de vanzare cumparare in care se specifica necasatorit ulterior la 1 an s au casatorit, insa actul acela nu mai este valabil acum deoarece in 2013 i-a dat surorii lui 500mp din curte iar pe actul de proprietate acum nu mai scrie acel "necasatorit" ci faptul ca impreuna cu sotia a construit casa s.a.m.d. Nu pot ajunge la o intelegere a asteptat 4 ani, iar in tot acest timp el a devenit violent, cere intotdeauna sa plece mama (fara nimic eventual doar hainele) si nu doreste sa imparta nimic cu ea. Mama nu are pretentii exagerate, in detrimentul legii in functie de cum stau lucrurile deoarece dupa 21 de ani nu are unde sa mearga, nu dispune de alta locuinta sau alte facilitati.
Succesiune
petreraluca
Vreau sa aduc la cunostinta urmatoarea situatie: Tatal meu a murit acum 5 ani...parintii mei au divortat in urma cu mult timp insa s-au impacat fara sa se ... (vezi toată discuția)