avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum demonstrez unui producator din Austria ca e ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum demonstrez unui producator din Austria ca e obligat sa-mi trimita Certif de Conformitate pt produse??

Un producator din Austria, refuza sa-mi puna la dispozitie Certificat de Conformitate pentru produsele pe care mi le vine. Puteti sa ma ajutati cu un articol din legislatia europeana, prin care sa-i demonstrez ca este obligat sa-mi trimita acest certificate?
Cel mai recent răspuns: ContSters318121 , utilizator 18:04, 4 Aprilie 2014
Principial, producatorul are obligatia de a va pune la dispozitie acest certificat. Insa ce va aduce un eventual proces impotriva lui, chiar daca veti castiga?

In principiu nimic, deoarece procesul dureaza un timp. Iar in acest timp cu sigurnta nu veti mai cumpara de la el nimic.

Deci puneti avantajele si dezavantajele si trageti apoi linia.
Nu uitati ca inainte de toate, chiar daca aveti legea de partea d-voastra, intai trebuie sa va platiti avocatul, specialist in litigii internationale, apoi costurile cu procesul daca se ajunge aici, eventual recursuri si asa mai departe, iar la final poate aflati ca firma este in faliment sau insolventa sau orice altceva si o sentinta nu va putea fi aplicata intrucat firma este incapabila sa plateasca. Si atuci ramaneti si cu costurile in brate.

Mai simplu si eficient: nu este eliberat documentul, nu mai cumparati.
Problema este putin mai complicata. Eu cumpar de la el si revand mai departe. Clientii imi cer acest certificat de conformitate pe care il emite numai producatorul. Eu vreau sa-i ofer un temei legal prin care este obligat sa-mi puna la dispozitie acest certificat, nu sa-l actionez in instanta. Deci...care ar fi acesta??
Nu trebuie sa demonstrati nimic, ci doar sa intrebati furnizorul daca poate elibera asa ceva.

Daca legislatia din Austria nu il obliga sa dea acest certificat, atunci nu il veti primi.

Daca legislatia il obliga, pentru un produs sau altul, atunci il veti primi.

Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
ContSters318121, utilizator
Dar legislatia europeana nu reglementeaza aceasta problema?
Este acelasi lucru.
Pentru unele produse se ofera pentru altele nu. Certificatul se scrie de producator. Nu este vizat insa de nici o institutie guvernamentala.
Pentru anumite produse se face o verificare pentru anumiti parametrii, iar producatorii ataseaza certificatul la produs

De aceea v-am recomandat sa intrebati si sa renuntati sa demonstrati ceva. Un furnizor serios ataseaza acest certificat daca legea o cere, este interesul lui si nu il deranjeaza cu nimic.
Daca legea din tara lui nu o cere atunci nu are de unde sa o scoata.

Alte discuții în legătură

Aplicare cod de bare pe produse OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi, am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la ... (vezi toată discuția)
Vreau să import electronice și să le vând într-un magazin online ce trebuie să fac? stepanadrian stepanadrian Vreau să import electronice și să le vând într-un magazin online. E o provocare pentru mine partea de garanție. Cum pot proceda cu asta dacă garanția ... (vezi toată discuția)
Eliberare corecta a certificatului de calitate pe langa factura ShadowElf ShadowElf Stie cineva ce lege reglementeaza obligatiile mele ca si comerciant atunci cand eliberez factura, sa eliberez si certificat de calitate? Nelamuriri: 1. ... (vezi toată discuția)