avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Magazin second hand
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Magazin second hand

Buna ziua!
La un magazin SH daca cumpar marfa pentru o luna -1000 kg ca sa am pentru fiecare saptamana 250 kg cum fac nir-ul,se poate sa-l fac cumva saptamanal ca ma gandesc ca factura trebuie inregistrata imediat,dar eu am nevoie sa impart aceasta marfa pe 4 saptamani,iar in fiecare saptamana am reduceri de pret.Cum procedez ? Daca vreau sa transfer marfa la un alt punct de lucru de-al meu cum fac?Marfa va fi redusa pana la pretul de 2 lei iar apoi ce ramane eu voi transfera a la celalalt punct de lucru marfa si voi pune pretul de 10 lei bucata, spre exemplu .Cum fac? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:44, 29 Martie 2014
Nir completati la toata cantitatea de marfa din factura, cand faceti achizitia.
Daca aveti reducere aplicata direct pe factura, nir-ul il completati pornind de la pretul deja cu reducerea aplicata. Acela va fi pretul de achizitie.
Intocmiti nir apoi repartizarea pe puncte de lucru o faceti cu aviz de insotire a marfii.
Va multumesc pt raspuns.
Din 1000 kg haine eu voi expune doar 250 kg restul ,in celelate 3 saptamani.Eu in fiecare saptamana fac reduceri, am inteles ca in baza unui proces-verbal sau mai trebuie scris undeva?Reducerile sunt de 50%,2 lei.respectiv 1 leu.Restul marfii pana la 1000 kg ,care o expun in urmatoarele saptamani o voi depozita in alta locatie.Daca vine vreun control ma poate sanctiona cumva pe motiv ca nu am marfa acolo?Va multumesc.
Pe baza de proces verbal de inventariere a produselor la care aplicati reducerea. Si acel depozit e tot punct de lucru al firmei. La un eventual control declarati asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta crischiaga crischiaga Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri? (vezi toată discuția)
Reduceri de pret Patru Mariana Patru Mariana Am un SRL prin care vand imbracaminte second-hand .Initial pun un anume pret pe marfurile din raft dar, saptamanal doresc sa practic reduceri de pret pana vand ... (vezi toată discuția)
Pret aviz insotire marfa intre gestiuni simonette29 simonette29 Buna ziua. Am si eu urm: situatie. Am doua magazine dispersate teritorial si nu stiu cum sa transfer niste marfa de la Magazinul 1 la magazinul 2. Stiu ca ... (vezi toată discuția)