avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie P.V. cu martor \\"fantoma\\"
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie P.V. cu martor "fantoma"

Buna ziua, vin cu urmatoarea problema:

Aproximativ acum 1 an a fost ziua unui prieten, drept cadou am binevoit sa facem ziua sa de nastere la mine.
Am inceput pe la ora 21:00 cu muzica la intensitate medie, normala unei zi de nastere, la ora 01:00 suna doi agenti de la sectia 14 cum ca au primit o reclamatie de la un vecit ca am muzica la intensitate mare si ca nu poate sa doarma, mi-am cerut scuze si am zis ca o vom da mai incet si ca ne pare rau, dl. agent m-a legitimat (eram 3 persoane care au iesit afara la dansul) dupa ce m-a legitimat(mi-a scris datele intr-un caietel, fapt observat si de cei 2 care erau cu mine afara) m-a intrebat daca stiu ca amenda pentru ceea ce fac poate fi intre 500 si 1500 lei, i-am zis ca nu stiam, mi-a inmanat buletinul inapoi si a plecat spre masina de politie, noi am oprit muzica, am zis ca poate si daca e mai incet tot o sa-l deranjeze pe vecin (dar restul vecinilor nu au zis nimic, deoarece nu obisnuiesc sa dau petreceri).
Dupa o saptamana imi vin 2 agenti la usa sa imi inmaneze procesul verbal pentru perturbarea linistii publice...si surpriza, la sectiunea martor asistent apare un martor, nume cnp adresa semnatura(chiar daca nu a existat nici un martor cand agentul mi-a luat buletinul si m-a notat in agenda, dar totusi se pare ca exista martor asistent la incheierea unui pv si refuzarea mea de a semna?! fapt ce poate fi dovedit prin marturie de cele doua persoane care erau cu mine afara )
In 4 zile de la primire am depus contestatie, am scris cele sus mentionate, iar acum 2 zile ( dupa 1 an si 2 sptamani) pe site-ul judecatoriei sector ... apare un termen de judecata, si am primit la cutia de scrisori o comunicare cum ca trebuie sa raspund in termen de 10 zile (dar au trecut 20 de zile deoarece am inchiriat garsoniera unde s-a primit plicul....)
Intrebarea mea este, pe data sedintei, ce pot sa ii spun instantei despre acest martor "fantoma" ?
SI ce repercursiuni are faptul ca nu am putut raspunde in termen de 10 zile, mai are rost sa raspund?
Si ce parere aveti despre aceasta intamplare?
Va rog sa ma ajutati, amenda este in cuantum de 700 lei, sunt student, lucrez vara ca sa imi pot platii facultatea, suma pentru mine este destul de mare....
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 18:59, 4 Aprilie 2014
In situatia in care dv aveati cunostiinta ca ati formulat plangere contraventionala impotriva PV,aveati obligatia sa indicati adresa corecta de contact
Instanta nu este in culpa pentru ca a comunicat intampinarea la adresa precizata de dv in plangere
Referitor la martor si la pozitia dv la termenul de judecata,conteaza mult ce ati solicitat in plangere,probele pe care le-ati solicitat instantei pentru a va sustine si proba punctul de vedere
Va multumesc pentru rasp. prompt, plangerea impotriva pv a fost formulata in martie 2013 , apartamentul a fost dat spre inchiriere in decembrie 2013
In plangere am solicitat( exact ca in plangere)
"Impotriva procesului verbal de contraventie seria------- incheiat la data de 16.03.2013, de Politia Sector 4 Sectia 14 Politie Bucuresti, prin care va solicit anularea acestuia si exonerarea subsemnatului de la plata amezii in suma de 700 lei stabilita prin procesul verbal sus aratat.
In fapt, prin procesul verbal contestat, am fost sanctionat contraventional cu amenda in suma de 700 lei, pentru savarsirea faptei contraventionale prevazuta de art.3 pct.26 din legea 61/1991, retinandu-se de agentul de politie ca la data de 16.03.2013, am deranjat linistea locatarilor din blocul -------, prin aceea ca aflandu-ma in apartamentul nr.1 din blocul sus aratat, am ascultat muzica la intensitate mare.
In continutul aceluiasi proces verbal se mentioneaza ca am refuzat semnarea actului, imprejurare atestata de martorul asistent "Ixulescu"
Un prim viciu al procesului verbal contestat este acela ca adresa subsemnatului este gresita, in sensul ca locuiesc in sector 2 si nu sector 3 cum gresit s-a consemnat.
In ceea ce priveste temeinicia procesului verbal consider ca actul sanctionator nu reflecta realitatea celor petrecute.
Astfel, este adevarat ca la data de 16.03.2013 ma aflam in apartamentul nr.1 din blocul ------, cu un grup de prieteni pentru a sarbatori ziua de nastere a unuia dintre acestia, insa chiar daca am ascultat muzica, activitate fireasca la o petrecere, aceasta nu s-a facut nici la un volum maxim si nici cu intentia de a deranja linistea publica.
Mentionez ca nu cunosc imprejurarile in care a fost sesizata politia, insa cand a venit agentul de politie la adresa sus aratata, am colaborat cu acesta, am avut un dialog civilizat, in care i-am explicat ca este o petrecere iar daca se considera ca muzica a fost prea tare, suntem de acord a reduce volumul acesteia, lucru pe care de altfel l-am si facut.
Precizez ca agentul de politie nu mi-a inmanat niciun proces verbal, astfel ca mentiunea din cuprinsul actului contestat ca as fi refuzat semnarea este nereala si nu a existat niciun martor asistent care sa confirme aceasta imprejurare, motiv pentru care solicit audierea martorului asistent, pentru ca acesta sa precizeze in fata instantei daca a fost sau nu prezent la refuzul meu de a semna vreun act, la data si imprejurarile aratate.
Mai mult, faptul ca nu am refuzat sa semnez vreun act, il pot dovedi cu martori, respectiv parte din persoanele aflate la petrecere.
In consecinta, prin neinmanarea vreun act consider ca mi-a fost incalcat atat dreptul la aparare cat si dreptul de face obiectiuni la cele consemnate.
Asa fiind, va rog sa dispuneti anularea procesului verbal seria -----incheiat la data de 16.03.2013.
In subsidiar, in situatia in care veti trece peste cele sus aratate, va rog sa dispuneti inlocuirea amenzii cu avertisment sau reducerea acesteia la minimul prevazut de lege.
In dovedirea celor sustinute, va rog sa admiteti proba cu inscrisuri si martori, respectiv citarea martorului asistent Ixulescu domiciliat in Bucuresti str.---, astfel cum este indicat in procesul verbal contestat."
Cam asta este plangerea....
Si de martorii dv. nimic? Cine-s ei, cu adresa si nume?
Si ce zicea in comunicarea de la instanta? Ca sa stim ce ati ratat asa de important...
Ba da, mai era o parte cu martorii, sunt fosti colegi de liceu, cu adresa, copie buletin etc atasate la dosar.
In com. de la instanta :
"Comunicare adresa
Emisa la 5 martie 2014
Stimata doamna/Stimate domn,
In legatura cu dosarul avand datele de id. de mai sus , in calitate de contestator, va comunicam intampinarea si faptul c in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, aveti obl. de a depune raspuns la intampinare.Depuneti doc. solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pt instanta si cate un exemplar pt fiecareparte, cf. art. 150 NCPC
Nota: Cu copie intampinare "
Si ma rog, atasta la ea era raspunsul DGPMB la contestatia mea, s-au luat de mai multe probleme spuse de mine, cu exemple de cazuri ma rog, dar de principala mea problema, martorul nefiind la fata locului, procesul verbal neincheiat pe loc, chiar daca pe el scrie ca refuz , fapt atestat de martorul Ixulescu etc.
Nu-i capat de lume raspunsul la intampinare, depinde de ce scrie in intampinare, cat de coerente si solide sunt cele invocate acolo.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala Robu_Anca Robu_Anca Buna ziua, As dori sa obtin si eu lamurire cu privire la o contestatie a unui proces-verbal de constatare a unei contraventii. Procesul-verbal prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)