avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV intocmit in ilegalitate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV intocmit in ilegalitate?

Mi s-a intocmit pv retinere permis astfel:
- in data de 08.07.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere sub pretextul conducerii cu viteza in localitate. Am aratat ca nu exista indicator rutier la intrarea in localitate si prin urmare nu aveam de unde sa stiu daca sunt sau nu in localitate. Agentul a completat partial procesul verbal dupa care mi-a inmanat CI-ul, apoi a intentionat sa imi de-a o dovada pe care am refuzat-o deoarece pentru presupusa sanctiune nu se retine permisul de conducere. Am fost intrebat daca semnez procesul verbal fara a mi se aduce la cunostinta continutul acestuia (momentul l-am filmat), am refuzat deoarece nu stiam ce contine acest pv dupa care agentul de politie pleaca spre autospeciala politiei spunandu-mi ca mi s-a retinut permisul pentru circulat pe contrasens.
- 09.07.2012 (a doau zi) in timp ce patrula, la agentul de politie a venit un necunoscut (declaratia agentului) care i-a spus ca a fost prezent la momentul in care eu as fi circulat pe contrasens. Prin urmare agentul l-a rugat sa fie martor asistent.
---
Este legal ca un proces verbal sa fie conceput la locul unei fapte dupa care agentul de politie sa paraseasca acel loc cu actele mele (fara a-mi elibera dovada), iar ulterior, a doua zi sa fie identificat un asa-zis martor care s-ar fi aflat in trecere prin zona?
Care este legea (daca exista) care reglementeaza o astfel de practica? Mentionez ca in autoturism, alaturi de mine se mai deplasa o persoana, iar zona unde am fost oprit este circulata.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:49, 8 Iulie 2013
Daca apreciati ca aspectele mentionate in PV contraventie nu releva realitatea aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea acrestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventian
Aveti dreptul sa solicitati proba cu martori ,inclusiv cel mentionat in PV
Se impune sa subliniati ca exista martor ocular al evenimentului,martor pe care sa il nominalizati si sa solicitati audierea acestuia
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)
Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Este corect sistemul juridic din romania? dumitreldd dumitreldd Este bine sa te increzi in justitie? Suntem toti egali in fata legii sau unii sunt mai egali decat altii? Un politist care mi-a incalcat drepturile este mai ... (vezi toată discuția)