avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. astfel incat sa se beneficieze de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. astfel incat sa se beneficieze de somaj

Buna ziua !
Se poate obtine indemnizatie de somaj daca CIM se incheie cu alt art. din codul muncii - nu 65.
O fosta angajata ( CIM per. det. 5 luni ) al carei CIM s a incheiat in 31.12.2013 mi a solicitat documentele necesare pt. a primi indemn de somaj - astazi 28.03.2014 - spunandu mi ca o cunostinta a ei a obtinut indemnizatie, chiar daca a fost angajata ( perioada det. 1 an ) si cIM s a incheiat cu art.56 lit. i.

Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 28 Martie 2014
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

Am inteles. Dar fosta angajata mai poate beneficia de somaj daca merge sa depuna dosarul acum - CIM incheindu se la 31.12.2013 ?
Pana la 31.12.2014 poate depune dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Liviaperla Liviaperla După aproape 4ani in calitate de angajat, mi-am depus demisia. Am primit o adeverință de încheiere a contractului de muncă cu acordul părților. Pot să ... (vezi toată discuția)
Poti sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca semnezi o decizie ... Ionutz B. Ionutz B. Poti sa beneficiezi de somaj daca semnezi o Decizie de Incetare a CIM cu perioada fixa conform art. 55 litera (a): de drept - din legea nr. 53/2003 ? (vezi toată discuția)
Am drept la somaj Dorina1983 Dorina1983 Daca mi am dat demisia si firma se inchide la sfarsitul lunii (vezi toată discuția)