avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poti sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poti sa beneficiez de indemnizatie de somaj daca semnezi o Decizie ...

Poti sa beneficiezi de somaj daca semnezi o Decizie de Incetare a CIM cu perioada fixa conform art. 55 litera (a): de drept - din legea nr. 53/2003 ?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Ionutz B., utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionutz B. , utilizator 23:08, 3 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.55 lit.a C.mun. nu este baza legala de incetare a c.i.m. ...

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.
Bine de stiut. Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in caz de desfacere disciplinara a cim? in cazul concedierii ... HannahElaLid HannahElaLid Somaj in caz de desfacere disciplinara a CIM? In cazul concedierii ca urmare a cercetarii disciplinare, se poate acorda somaj, daca celelalte conditii sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am lucrat 5 ani la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor, ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? popescucecilian popescucecilian mia desfacut contractul de munca cu articolul 61 litera a.am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)