avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate obtine cu o Actiune in constatare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate obtine cu o Actiune in constatare ?

Un coleg vrea sa dea in judecata un ziarist, care a decedat intre timp,
pentru ca unele sintagme /cuvinte folosite la adresa unui poet
sa nu mai fie atribuite poetului, in mod nedrept.

Prin Actiunea in constatare ce va putea obtine ?
Cineva i-a spus ca trebuia sa faca un alt tip de actiune pt. acet lucru.

Ce trebuie sa faca, ca sa poata obtine in instanta ce doreste ?
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 23:28, 30 Martie 2014
cristiannegru a scris:

Un coleg vrea sa dea in judecata un ziarist, care a decedat intre timp...
Ce trebuie sa faca, ca sa poata obtine in instanta ce doreste ?

Stimat forumist,

Eu unul, în locul colegului, nu aș face nimic. Nu se poate chema în judecată o persoană care a decedat, aceasta neavând capacitate procesuală.

Cât despre speță...am înțeles tot nimic. Acțiune în constatare/obligația de a face? Sincer, cred că povestea este o aiureală, dar este opinia mea, pe care vă rog să o luați ca atare.

Cu stimă
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
andreigrigoriu, moderator
poate sa dea in judecata pe cei care au acceptat mostenirea si urmeaza sa obtina ceea ce solicita in raport de probele administrate. Nimeni nu stie ce se poate obtine, daca nu avem actiunea sa vedem ce se cerere, iar utilizatorii de pe forum, sau un avocat nu va pot garanta ca se obtine ceva.
Prin actiune colegul vrea ca alte persoane, ziaristi, critici sa nu mai foloseasca
in carti sau ziare unele cuvinte jignitoare la adresa unui poet.

Este vorba despre o actiune de face sau de a nu face.
Si trebuie sa ii actioneze in judecata pe fiecare dintre respectivii ziaristi in parte, printr-o actiune comuna sau separat, la momentul in care acestia folosesc cuvinte jignitoare.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune cu parati domiciliu necunoscut cafea1 cafea1 buna. am inregistrat o uzucapiune pe rolul unei instante, insa clienta nu a reusit sa imi furnizeze nicio data referitoare la persoana paratilor. in cartea ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Jigniri si mizerii pe site-ul unui ziar UDREA ADRIAN UDREA ADRIAN Buna ziua, La un articol publicat in Curierul Zilei - Pitesti, referitor la disponibilizarile din Arpechim, au aparut comentarii defaimatoare si neadevarate, ... (vezi toată discuția)