avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de bloc - facturi uriase
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de bloc - facturi uriase

Locuiesc intr-un imobil care are centrala de bloc, intr-un apartament de 3 camere. Pentru o luna de vara factura a fost de ~450 lei iar pentru ianuarie 2014 factura a fost de ~910 lei in conditiile in care in blocuri conectate la RADET facturile au fost de 150 si respectiv 450 lei.

Pentru un apartament in acelasi imobil cu 0 persoane, intr-o luna de vara se plateste suma de ~160 lei deci presupun ca diferenta pana la cei 450 ai mei sunt consumurile(gaz si apa) calculate pentru mine ceea ce mi se pare enorm.

Imi poate explica cineva ce se presupune ca intra in acea suma de 160 lei care trebuie platita cand apartamentul este gol si ce poate reprezenta diferenta pana la cei 450 pe care ii platesc eu?

Avand in vedere ca atat intr-un bloc conectat la RADET cat in blocul meu se platesc aceleasi lucruri - salarii, gunoi, intretinere spatii comune, lift, etc - si facturile sunt cu 300 lei mai mici, pot presupune ca exista unele incarcari nejustificate ale facturilor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:09, 1 Aprilie 2014
Explicatiile trebuie sa le solicitati administratorului si presedintelui asociatiei de proprietari. Cheltuielile sunt enorme.
Nu sunt tocmai in relatii bune cu acestia tocmai din cauza faptului ca intotdeauna ridic problema acestor facturi si as fi vrut sa fiu "pregatit" cand ii confrunt.

Multumesc!
Pentru un apartament in acelasi imobil cu 0 persoane, intr-o luna de vara se plateste suma de ~160 lei deci presupun ca diferenta pana la cei 450 ai mei sunt consumurile(gaz si apa) calculate pentru mine ceea ce mi se pare enorm.

Diferenta este la gaz, apa (calda si rece), gunoi si energie electrica, si daca diferenta este de 6-7-8 persoane atunci asta este.
Dar puteti sa contestati listele de intretinere in termen de 10 zile de la data afisarii, iar presedintele asociatiei este obligat sa va raspunda in 7 zile.
Andruso a scris:

Imi poate explica cineva ce se presupune ca intra in acea suma de 160 lei care trebuie platita cand apartamentul este gol si ce poate reprezenta diferenta pana la cei 450 pe care ii platesc eu?

In situatia in care nu exista in evidenta numar persoane se calculeaza si se achita strict c/v cote parti comune
In situatia in care exista in evidenta persoane se calculeaza si consumul aferent individual
In temeiul L nr 230/2007 art 10 proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si la cerere,au acces la orice document al acesteia
Pentru a putea fi pregatit pentru o prima confruntare cu reprezentantii asociatiei de proprietari,parcurgeti L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Suntem 2 persoane. Iar daca in diferenta intra toate aceste cheltuieli pe langa gaz si apa (cine foloseste gaz si apa de 300 lei pt gatit si spalat vara) atunci cei 160 lei pentru ce sunt?

La o centrala de apartament gazul folosit vara aducea facturi de 30-40 lei iar apa in jur de 60-70 lei pe luna in situatii de consum intens deci daca dumneavoastra spuneti ca ati fi dispus sa platiti 200 lei/luna de vara pt gunoi si energia electrica pt spatiile comune inseamna ca aveti aceleasi facturi ca si mine si deci nu ar trebui sa ma ingrijoreze situatia.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit alina_25 alina_25 O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Va rog sa mi spuneti daca exista o lege care prevede ca un locatar,daca locuieste in apartament,mai putin de 10 zile in apart. intr o luna,trebuie sa ... (vezi toată discuția)