avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de trecere

Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat 1.3 m(poarta mica), care este in c.v.Dupa 3 ani s-a hotarat sa vanda.Problema este urmatoarea :Noul proprietar poate sa-mi ingradeasca accesul cu auto in curte, pt ca intrarea se face prin terenul lui si apoi intru pe al meu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:28, 30 Martie 2014
In functie de termenii contractuali din contractul de vanzare-cumparere cu noul cumparator, da, acesta poate sa interzica accesul auto.
Probabil ca da! Daca cumpara proprietatea asa.

Dar, dvs. trebuie sa aveti dreptul sa intrati in curte. Va fi obligat sa va permita accesul in curte, daca nu aveti o alta posibilitate.
poate sa ajunga la proprietate, pe poarte mica, dl. are probleme cu masina, deoarece nu
poate intra cu masina pe poarta mica, deci noul proprietar nu este oblibat in nici un fel sa permita accesul cu masina pe proprietatea lui. Doar daca nu va intelegeti omeneste ca si cu fostul proprietar.
Car3men a scris:
Dar, dvs. trebuie sa aveti dreptul sa intrati in curte. Va fi obligat sa va permita accesul in curte, daca nu aveti o alta posibilitate.

Cu masina? Accesul cu masina?

N-am inteles: e curte comuna sau nu pana la urma? Faceti un aditional la contract cu vechiul proprietar, inainte ca acesta sa vanda. Dar... depinde si asta de situatia concreta: curte comuna sau nu?
... chiar si cu masina!

... exista servitute de trecere cu piciorul sau servitute de trecere cu un vehicul...

Alte discuții în legătură

Proces Aida2016 Aida2016 Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)