avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de trecere

Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat 1.3 m(poarta mica), care este in c.v.Dupa 3 ani s-a hotarat sa vanda.Problema este urmatoarea :Noul proprietar poate sa-mi ingradeasca accesul cu auto in curte, pt ca intrarea se face prin terenul lui si apoi intru pe al meu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:28, 30 Martie 2014
acum este comuna dar dupa vanzare se poate delimita
De acord ca este sunt mai multe tipuri de servitute, problema mea e la acel TREBUIE. De ce trebuie, scrie undeva ca e musai sa ajungi la usa portii cu masina? Astia de la bloc, saracaii, care parcheaza si la 2 strazi distanta ca asta e situatia, unde sa faca cerere?
Asta spun, de ce trebuie acces cu masina in curte? Acces are, dar nu auto.

Dupa care vanzare se poate delimita? De ce nu ati delimitat-o pana acum? Daca se poate imparti, atunci faceti iesire din indiviziune si basta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces Aida2016 Aida2016 Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)