avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj sau nu?

Buna ziua!
Sa va prezint un pic situatia in care ma aflu: din 2001 pana in 2006 am lucrat la o firma in Brasov pe perioada nedeterm. Din 2006 pana in 04.08.2008 am fost in concediu de maternitate..din pacate firma a dat faliment si a trebuit sa-mi caut altceva. Din 01.10.2008 pana in 01.03.2009 am lucrat la o alta firma dar pe perioada determinata. acum sunt in cautare...Ma intereseaza in primul rand daca am cele 12 luni cotizate pt. ca nu stiu daca concediu de maternitate se ia in calcul si in al 2-lea rand daca mai pot face dosarul pt. somaj in conditiile in care am deja 2 luni intrerupere.
Nu m-a interesat subiectul f tare pt. ca cei de la ultimul loc de munca mi-au spus clar k nu beneficiez avand intrerupere intre co de maternitate si reinceperea activitatii...
astept raspuns si va stau la dispozitie pt alte informatii
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 2 Februarie 2010
1. Una din conditii este indeplinita: incetarea CIM cu art.56j din Codul muncii.
2. A doua conditie: (12 luni lucrate in ultimele 24 de luni) este si ea indeplinita. Dupa datele date de dvs. am calculat ca ati lucrat (in ultimele 24 de luni) 1 an, 9 luni si 26 de zile.
3. Mergeti urgent la AJOFM sa va faceti dosarul de somaj pentru a primi indemnizatia cuvenita. Succes!
Multumesc frumos! Asadar nu e tarziu? Pt. ca am auzit o varianta care zice ca poti face dosarul in decurs de 2 luni...si la mine au cam trecut...
Nu e voie sa depasiti 12 luni de la data indeplinirii conditiilor.
Mergeti cat mai repede la AJOFM ca nu se stie ce timpuri mai vin!
Varianta de 2 luni despre care ati auzit se refera la obligativitatea absolventului care doreste sa beneficieze de indemnizatie de somaj de a se prezenta in termen de 2 luni de la absolvire la ALOFM in vederea luarii in evidenta ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
Ramoon a scris:

Multumesc frumos! Asadar nu e tarziu? Pt. ca am auzit o varianta care zice ca poti face dosarul in decurs de 2 luni...si la mine au cam trecut...


pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m. trebuia sa depuneti cererea in termen de 30 de zile de la data incetarii c.i.m.
Daca acest termen a fost depasit, veti beneficia de la data depunerii cererii pentru somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic adinatelescvu adinatelescvu buna seara! sunt suplinitoare calificata,deci am avut cim pe oewrioada determinata,pina in 31 aug 2008,eu raminind acasa din ian 2008,apoi in cic 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)