avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea (Cod Penal)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea (Cod Penal)

,,Am vrut sa-ti spun doar atat:
vezi-ti de treaba ta si nu deranja
pe nimeni , daca o vei face...
abia atunci se va declansa dezastrul,
sunt acasa , acum daca mai calci aiurea
poate in sfarsit ma va cunoaste familia ta''
----------------------------------------------------------------
Acest text l-am primit prin sms de la o persoana
care de mult timp nu-mi da pace si pe care o cunosc
Va rog sa-mi spune-ti daca pot depune plangere
penala pentru aceste amenintari si daca totusi in esenta
acest text este o amenintare si daca este pedepsita de legea penala?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters315938 , utilizator 22:51, 29 Martie 2014
Parerea mea este ca nu poate fi considerat o amenintare din punct de vedere juridic.

Trebuie sa produca o temere, o spaima!

"Amenintarea" in acest context, este ca: "daca nu vei sta acasa, ma va cunoaste familia ta"

Nu rezulta de aici cu certitudine, faptul ca daca familia il / o va cunoaste, atunci aceasta "familie" va fi inspaimantata ca i s-ar putea intampla ceva rau, fie familiei, fie persoanei carei i se adreseaza.

Acel "ceva rau" sa fie de natura a provoca o trauma psihica sau fizica acelei persoane.

... poate omul vrea sa vina in vizita ... cu gandurile cele mai bune, aducand cu el flori si bombonele :flowersblue:
Noul Cod Penal CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Daca puteti sustine si puteti proba in conditiile legii ca textul sms-ului a determinat o stare de temere,puteti formula plangere la autoritatile competente sa cerceteze
Solutia finala este conditionata de circumstantele si starea de fapt existenta intre dv si autor,motivele care au determinat pe autorul sa va adeseze mesajul
Asa, in limbajul comun, suna a amenintare.
Din punct de vedere penal...nu e suficient ca sa pateasca ceva.
Aveti nevoie de mai multe probe si de o amenintare mult mai clara.
Nu cunosc toate datele.
nu stiu daca dvs sunteti o persoana de sex feminin iar el sex masculin.
nu stiu daca pers respectiva are antecedente penale
nu stiu daca e prima data caand va ameninta...si multe alte necunoscute, care sunt extrem de importante pentru organele penale, pentru a lua o masura faata de el.

Daca veti face plangere...e posibil sa fie chemat la sectie o singura data...si atat.
Asta e posibil sa-l sperie sau sa-l provoace.

Daca nu vreti sa povestiti pe forum, puteti trimite un mesaj privat.
Din moment ce ati intrat aici, sa gasiti raspuns, presupun ca e o problema serioasa pentru dumneavoastra....asa ca n-ar trebui sa lasati lucrurile neclarificate
Eu văd că userul este un bărbat.Nu știu despre ce răfuială este vorba, însă sună a amenințare.Cu un asemenea mesaj primit, dacă destinatarul cunoaște persoana ca fiind periculoasă, cu siguranță are o stare de panică.Nu cred că iți vine să râzi când primești așa ceva.Este o amenințare cu avertisment.Adică să-și vadă de treabă.
acest ,,sunt acasă acum,, mă duce cu gândul că cel care amenință a stat pe undeva câțiva ani.
Probabil că, stimate, user, va trebui să vă vedeți de treabă, dacă nu este neapărat necesar să fiți amestecat în vreo poveste urâtă.O plângere penală nu se știe ce rezultat va avea, poate îl va înrăi mai tare pe cel care vă amenință.Dvs. decideți însă.
Deci persoana care m-a amenintat este de sex feminin
necasatorita si ne-am cunoscut in anul 2010
recent s-a intors din Italia si este foarte periculoasa
Acum aceasta persoana are o relatie si nu-mi da pace
am rugat-o sa ma lase in pace si sa nu ma mai sicaneze
pe o retea sociala dat fiind faptul ca eu sunt un barbat casatorit!
am primit un mesaj de genul ca este frumos filmul cu mine pe acea retea sociala,
sunt sigur ca la pus pe acel barbat cu care este acum , sa faca acest lucru
Am rugat-o sa ma lase in pace si ca o sa-l sun pe cel cu care este
sa-i spun ca sa ma lase in pace
iar dupa aceasta a venit mesajul sms...cel pe care l-am redat mai sus si pentru care
am intrat in panica !
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
ContSters315938, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenintare prin sms andreiionel andreiionel am primit de la o femeie urmatorul mesaj cum ca sotia mea cu care sunt in divort urmeaza sa fie cu un prieten al barbatului ei. Am replicat ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters322954 ContSters322954 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere intr-o problema personala ce face obiectul unei amenintari. Incepand cu luna martie 2014 sunt amenintat frecvent ... (vezi toată discuția)