avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare executare silita

Buna! In urma unei actiuni civile pentru majorarea unor despagubiri civile pentru vatamare corporala din culpa am obtinut majorarea acestor despagubiri, care la inceput au fost acordate de buna voie de catre debitori. In ultimul an, acestia au refuzat sa mai acorde sumele de bani lunare, si am depus cereri de executare silita la executorul judecatoresc. Au fost patru cereri de incuviintare a executarii silite care au fost admise de fiecare data, asa cum au fost formulate. In doua din aceste cereri am cerut actualizarea despagubirilor cu rata inflatiei, si au fost admise cererile. Problema este ca la fiecare cerere de incuviintare silita depusa ma loveam de executorul judecatoresc , care imi punea diverse piedici (ori imi cerea sa mai astept sa se adune mai multe luni, ori imi cerea sa revin a doua zi, ori imi zicea ca nu exista inflatie in Romania si ca daca imi majoreaza despagubirile vom primi o suma mai mica...bineinteles ca nu am ascultat de minciunile lui si am insistat sa imi actualizeze suma si totodata sa=mi elibereze toate actele din dosar in copie. in cele din urma a actualizat suma cu aproximativ 46 lei, dar a refuzat sa imi elibereze actele cerute in copie pe motiv ca nu are rost sa imi fac o cheltuiala inutila.) Astfel, la ultimele doua incuviintari de executare silita, judecatoria a admis cererile cu despagubirile civile majorate cu rata inflatiei. Deoarece s-au mai adunat inca doua luni neachitate de catre debitori, in data de 12 martie am depus o noua cerere de incuviintare a executarii silite pentru sumele majorate aferente celor doua luni. Verificand pe site ul judecatoriei dupa aproximativ 10 zile am observat ca cererea depusa de mine la executorul judecatoresc nu apare inregistrata.Am sunat la judecatorie care mi-au spus ca nu stiu nimic despre dosarul respectiv. Am mers la judecatorie, de acolo am fiost trimis la executorul judecatoresc, care mi-a dat un raspuns scurt ca dosarul a fost inregistrat, ca el isi face treaba. La insistentele mele mi-a aratat o inregistrare din data de 12.03.2014, care era ultima in catalog, desi daca am vazut bine pe site ul judecatoriei, au mai fost si alte cereri inregistrate de catre acel birou de executare, facute ulterior. M-am intors la registratura judecatoriei, unde a aparut si executorul judecatoresc cu un dosar in mana, si a soptit ceva doamnei de acolo care a facut referire la numele creditorului din dosar si a inceput sa tasteze ceva ..dupa ce a plecat executorul judecatoresc, mi-au cerut sa mai astept pe motiv ca nu se gaseste dosarul, si dupa aproximativ 10 minute doamna de la registratura mi-a dat un nr de dosar si mi-a zis ca cererea de incuviintare a executarii silite.. a fost inregistrata in data de 17.03.2014, doar ca a fost inregistrata fara nume si de aceea nu s-a gasit dosarul. Mi-a zis ca inca nu s-a dat termen. Banuiam deja ca se fac ceva aranjamente, si cand m-am intors acasa, am verificat numarul de dosar primit care aparea inregistrat fara nume...dupa aproximativ 10 minute au aparut si numele. In data de 28.03.2014 s-a judecat cererea si ziua urmatoare accesand site ul judecatoriei am vazut ca cererea a fost admisa doar in parte..am sunat la judecatorie..mi-au dat legatura la o grefiera care mi-a zis ca s-au acordat despagubirile civile doar pentru una din cele doua luni neachitate dar si aceea fara actulizarea facuta cu rata inflatiei..si ca este fara cale de atac. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1. Ce pot sa fac pentru obtinerea despagubirilor majorate pe ambele luni neachitate? 2.Ce as putea face pentru obtinerea despagubirilor civile, fara a face atatea executari silite? 3. Ce as putea face impotriva executorului judecatoresc care imi pune piedici prin diferite tertipuri pentru obtinerea drepturilor (din cauza lui mi s-au prescris sumele aferente mai multor luni deoarece m-a mintit ca nu are voie sa le actualizeze)
Cel mai recent răspuns: alexandru34 , utilizator 19:46, 29 Martie 2014
Buna ziua,

Daca aveti cum incercati sa retrageti dosarul si sa il mutati la alt executor. Din experienta va spun ca e dificil sa convingeti un executor sa isi faca treaba daca acesta nu pre avrea.

Ca raspuns la intrebari:
1. Mai faceti o cerere si pt luna in care nu vi s-au admis.. desi mai bine mutati dosarul.. Majorarea cu rata inflatiei de treaba executorului.
2. Daca nu vi se platesc de buna voie nu aveti ce face decat prin executare silita.
3. Puteti sa faceti plangere la instanta ca executorul sa fie obligat sa isi faca teraba (vedeti legea 188/2000 art 6 si 56) si puteti sa ii faceti plangere la camera executorilor (tot legea 188/2000 art. 6, 47 si urmatoarele)

Succes,
multumesc pentru raspuns, dar am impresia ca am citit undeva ca o suma ceruta printr-o cerere de executare silita asupra careia s-a hotarat de catre o instanta, nu mai poate fi ceruta printr-o alta cerere de executare silita. am inteles eu gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare despagubiri? cosovici_ cosovici_ va rog sa ma \\"lumineze\\" cine stie, daca am primit despagubiri si nu au fost calculate reactualizate cu rata inflatiei ce se mai poate face dupa ce ai ... (vezi toată discuția)
Despagubiri civile al3xal3x2 al3xal3x2 una!In anul 2010 am deschis un proces pentru actualizarea unor despagubiri civile lunare pentru vatamare corporala.Ultima actualizare s-a facut printr-o ... (vezi toată discuția)
Actualizare pret cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit. Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a ... (vezi toată discuția)