avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... despagubiri civile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

despagubiri civile

una!In anul 2010 am deschis un proces pentru actualizarea unor despagubiri civile lunare pentru vatamare corporala.Ultima actualizare s-a facut printr-o hotarare datsa in anul 1993.Despagubirile au fost platite din anul 1993 pana in anul 2001,cand nu au mai vrut sa le plateasca.Am cerut despagubirile si retroactiv din anul 2001 pana in 2010 si am cerut actualizarea acestora.Am dovedit starea de nevoie pe aceasta perioada.In anul 2011 am primit hotarare judecatoreasca in in recurs care a si ramas definitiva.S-a hotarat obligarea paratilor la plata unei despagubiri lunare de 400 lei de la data introducerii actiunii si pana la incetarea starii de nevoie.Au respins acordarea despagubirilor neplatite din anul 2001 si pana in 2010 pe motiv ca detin horararea din anul 1993 care poate fi pusa in executare,si se explica ca sumele pot fi actualizate de catre executorul judecatoresc cu rata inflatiei la cererea mea.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi,as vrea sa stiu daca judecatorii nu mi-au intins o capcana,daca hotararea din anul 1993 se poate pune intradevar in executare?

Cel mai recent răspuns: al3xal3x2 , utilizator 19:29, 15 Februarie 2012
Da, desigur ca se poate pune in executare iar sumele vor fi actualizate cu rata de inflatie anuala.
am fost la executorul judecatoresc,dar am fost dezamagit de suma pe care a calculat-o expertul angajat de el.Eu am folosit formula urmatoare:suma de actualizat(1,6)lei x rata inflatiei pe anul 1993.rezultatul l-am impartit la 100 si am adunat cu suma de actualizat.suma rezultata dupa actualizarea pe anul 1993 am acualizat-o cu rata inflatiei din 1994 pe baza aceleiasi formule...si tot asa pana in anul 2012.a rezultat o suma de 420 lei lunar,in timp ce din rezultatele calculelor expertului a reiesit o suma de aproximativ 30 lei lunar.Am gresit eu formula de calcul?sau a gresit expertul?Va rog sa ma lamuriti cu formula de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea unei sume cu rata inflatiei retroactiv al3xal3x2 al3xal3x2 buna!In urma unui proces pentru despagubiri civile pentru vatamare corporala din culpa,am primit o hotarare judecatoreasca in care s-au acordat despagubirile ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexandru_79 alexandru_79 Buna!In urma introducerii pe rolul instantei a unei actiuni civile in care solicitam pe langa actualizarea despagubirilor civile periodice ... (vezi toată discuția)
Actualizare suma de bani cu rata inflatiei baietzika baietzika cum actualizez o suma de bani 30000 lei platiti in 1991 actualizati cu rata de inflatie. ma puteti ajuta cu o formula? (vezi toată discuția)