avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord

Buna ziua.
Imi puteti spune va rog care ar fi cel mai ieftin si rapid divort ,avand si 2 copii minori.Specific ca atat eu cat si sotul suntem de acord.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 30 Martie 2014
Aveti doua variante instanta si notar. la notar dureaza 30 de zile. Competent este notarul de la domiciliul comun al sotilor sau de la locul incheierii casatoriei.
Daca nu va intelegeti cu privire la divort, stabilirea domiciliului minorilor, stabilirea programului de vizita a minorilor, stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorat minorilor, atunci va trebui sa depuneti cererea de divort la judecatorie.

Competenta este judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu comun al sotilor sau cea de la domiciliul paratului.
La notariat. Nu cred ca este cel mai ieftin, dar este cu singuranta cel mai rapid.
Ieftin din ce punct de vedere? Cred ca la notar e cel mai ieftin, totusi.
In instanta ar fi ieftin doar daca ati sti ce sa faceti fara avocat. Cu mediere, si in instanta ar fi indeajuns de rapid.
Totusi, ieftin, repede si bun e dificil de obtinut, nu inteleg care e prioritatea dintre cele trei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort!!! corinuta corinuta mama cu un copil de 6 ani care ar fi procedura pentru un divort(practic)cat dureaza...costuri...... sunt la inceput de cariera! (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)