in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie ca mama.in urma restructurarilor am ramas fara servici.o matusa mi-a gasit de munca in ialiadar fostul sot a aflat si ma ameninta ca-mi ia copilul daca plec.este posibil asa ceva?
Fostul sot sa isi vada de treaba lui si sa plateasca pensia de intretinere. Dvs. puteti pleca in Italia, dar sa faceti in act notarial inainte de a pleca, din care sa rezulte ca pe minor l-ati lasat in grija unei rude , dvs. urmand ca sa veniti cat de des , sa trimiteti bani, etc. pentru a nu se putea demonstra ca dvs. va neglijati copilul, plecarea in strainatate fiind tocmai pentru a putea asigura copilului dvs. un trai mai bun.
De principiu, sotul nu cred ca va avea castig de cauza dar daca durata de timp pt care sunteti plecata este prea indelungata si nu luati copilul cu dvs nu se stie ce ar putea decide instanta.
Copilul trebuie sa stea cu parintii sai si nu cu alte rude.Este ca si cum minorul ar fi incredintat unei alte rude decat parintii sai daca minorul sta prea mult timp in ingrijirea altei persoane.
Depinde de posibilitatile si puterile parintilor dvs. de a se ocupa de cresterea si educarea minorului.
Depinde si de virsta minorului,de acceptul acestuia de a ramine cu bunici.
In principiu puteti pleca,linistita,dar atentie un eventual proces ar avea repercusiuni.
Ecuatia are multe necunoscute....eu cred ca este posibil!!!!Minorul trebuie sa stea cu parintii,eu va sfatuiesc sa il luati in Italia!!!Bineinteles, nu acum,intatai trebuie sa va stabiliti,sa va obisnuiti cu modul de viata!!!!!!Problema este:cat timp lipsiti de langa copil?????Actul notarial recomandat de colegul,este bun....dar are anumite limite!!!!
nu pot lua minorul cu mine pentru ca sotul nu ar fi de acord .as putea veni in tara cam doua luni pe an.stiti cum este cu munca la negru.minorul are trei ani si nu cred ca as putea sa-l scot din tara fara acordul tatalui.eu o sa trimit bani lunar in tara pentru intretinerea copilului
Reincredintare minor
ailenei
buna ziua.sunt mama unui copil de aproape 12 ani,in 2003 am plecat la munca in italia pt a trimite bani sotului pt o operatie f.scumpa.in 2004 sotul sa operat ... (vezi toată discuția)
Motiv de abandon?
radu1982
buna ziua ma numesc radu si am o problema sunt divortat de 7 lunii eu sunt in italia la munca iar fosta mea sotie este in romania si are in grija fiul nostru ... (vezi toată discuția)